Main Content

Ideálna zostava 11. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 3. október 2016 13:38 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 11. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 11. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V poslednom kole pred druhou reprezentačnou prestávkou Žilina zvýšila svoj náskok a drží v rukách majstrovské karty. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Miloš Volešák (Žilina) – Má veľkú zásluhu na víťazstve Žiliny v šlágri kola. Hlavne v prvom polčase sa totiž Podbrezovčania dostali do viacerých gólových šancí najmä po štandardných situáciách, ale Volešák neinkasoval, keď raz mu pomohlo aj brvno. Ak by inkasoval, vzhľadom na priebeh a hosťujúcu obranu by domáci zrejme nevyhrali. 

Obrancovia

Ivan Hladík (Trnava) – Zastúpil dištancovaného Borisa Godála a pre trnavské víťazstvo sa to ukázalo byť ako kľúčové. V defenzíve síce veľa práce nemal, ale hlavne bol presne tam, kde mal byť v nadstavenom čase. Jirkov aut poslal šťastne do brány a Trnavčania tak odvrátili hrozbu výsledkovej blamáže.

Kornel Saláta (Slovan) – Reprezentačný stopér má výraznú zásluhu na streleckom odkliatí belasých. Bol to totiž práve jeho prekvapivý nábeh do pokutového územia počas rozbehnutej akcie, ktorý bol základom prvého presného zásahu, keď skvele vrátil loptu Čavričovi, ktorý už nemohol nedať. V defenzíve navyše nemal veľký problém.

František Kubík (Slovan) – Keďže Slovan má po letných nákupoch na krajoch obrany skôr kvantitu, ako kvalitu, príležitosť na ľavom kraji dostal krídelník. No Kubík si neviedol vôbec zle, ba hral lepšie ako holandské posily. Neúnavne podporoval útok, vypracoval viacero šancí a tiež pre súpera trochu prísny pokutový kop. Ten dostali síce aj Michalovce cez jeho priestor, ale Kubík v žiadnom prípade nefauloval, rozhodca súperovmu hráčovi naletel.

Stredopoliari

Branislav Ľupták (Dunajská Streda) – Hráči DAC-u boli na Liptove v celkovom vyznení lepší. Hlavne v druhom polčase toho domácim veľa nedovolili. Hrali veľmi aktívne, súperov dobre bránili a nebáli sa ani zaútočiť. Stelesnením všetkých predností Dunajskostredčanov v Ružomberku bol Ľupták, ktorý navyše aj vybojoval pokutový kop.

Tomáš Kóňa (Myjava) – V tejto sezóne hrá zatiaľ vo veľkej pohode, k čomu mu zrejme pomáha aj rozrastajúca sa rodina. Svoju dobrú výkonnosť potvrdil aj proti Senici, svojmu bývalému klubu. Kóňa bol pri všetkom dôležitom, preto neprekvapilo, že práve on bol na mieste, kam prepadla lopta z brankárových rúk pri víťaznom góle.

Joeri de Kamps (Slovan) – Aktuálne jednoznačne najlepší legionár v belasých službách. De Kamps spĺňa všetky podmienky, ktoré sú kladené na legionárov, pričom v tomto období sa jeho výkony navyše ešte zlepšili. Potvrdil to aj proti Michalovciam, keď dobre pracoval v strede poľa a prihral aj na tretí gól.

Ivan Santiago Diaz (Žilina) – Síce s počiatočnými problémami, ale predsa dokázal proti Podbrezovej nahradiť Pečovského. Hlavne v druhom polčase držal žilinskú hru, ktorá si výsledok postrážila. Navyše to bol práve tento Argentínčan, kto rozbehol jedinú gólovú akciu, a to už na vlastnej polovici.

Útočníci

Nikolas Špalek (Žilina) – Mladý nitriansky odchovanec potvrdzuje aj naďalej, že má veľmi dobrú formu, veď to bol z veľkej časti on, kto zariadil ďalšie žilinské víťazstvo. Proti Podbrezovej neúnavne pracoval oboma smermi a odmeny sa dočkal v úvode druhého polčasu, keď po jeho kvalitnej krídelnej akcie presne zakončil Škvarka.

Dávid Leško (Prešov) – Kým v minulých stretnutiach bol neraz za babráka, ktorý nevedel trafiť ani prázdnu bránu, teraz mu to futbalový osud vrátil a v Trenčín sa pekne trafil práve pri situácii, aké predtým nezvládol. Aj vďaka nemu si posledné mužstvo tabuľky priviezlo z Trenčína cenný bod.

Erik Pačinda (Dunajská Streda) – DAC sa zrejme opäť rozbieha, čo ukázal aj duel na Liptove, kde Dunajskostredčania boli blízko k druhému víťazstvu v ligovej sezóne. Veľkú zásluhu na jeho zlepšení má Pačinda, ktorý si začína spomínať na minulosezónne výkony. V Ružomberku zaznamenal navyše dva góly.