Main Content

Ronaldo sa do dôchodku ešte nechystá. Život však nie je len futbal, priznáva

utorok, 4. október 2016 13:56 | Autor: Jakub Vaverka

Ronaldo sa do dôchodku ešte nechystá. Život však nie je len futbal, priznáva
Ronaldo sa do dôchodku ešte nechystá. Život však nie je len futbal, priznáva | zdroj: © TASR

Cristiano Ronaldo už roky potvrdzuje, že hodiny a hodiny tvrdého tréningu vás môžu doviesť až na vrchol. Trojnásobný najlepší futbalista na svete má už 31 rokov a pomaly sa začína špekulovať o termíne konca jeho kariéry. Samotný CR7 situáciu tragicky nevidí.

V Manchestri United si Ronaldo zapísal 118 gólov v 291 zápasoch, v Reale Madrid má doposiaľ na konte 367 presných zásahov v 354 stretnutiach. Jeho štatistiky by mu závidel nejeden hokejista, futbalové rekordy prepísal niekoľkokrát.

Rodák z ostrova Madeira však má 31 rokov a mladší už nebude. Na jazyk sa tlačí otázka, dokedy budeme vídavať legendárne číslo sedem na ihrisku v súťažných zápasoch. CR má s Realom Madrid kontrakt do roku 2018, pričom momentálne vraj rokuje na jeho predĺžení.

V útoku Bieleho Baletu však Ronaldo nebude večne, skôr či neskôr príde deň, kedy prestúpi inam, aby dohral kariéru, respektíve aktívnu činnosť ukončí práve v hlavnom meste Španielska. Aj na túto tému hovoril CR7 pri otvorení svojho nového hotela v Lisabone.

Jeho slová cituje portál Goal.com: „Život nie je len futbal. Aj keď futbal je mojou obrovskou vášňou, musím začať rozmýšľať nad svojou budúcnosťou. Do konca kariéry mi neostáva príliš veľa rokov, možno desať, hore dole, takže musím myslieť na to, čo nastane potom.“

Ronaldo sa vyznačuje zdravým životným štýlom a tvrdým tréningom, v kariére sa mu vyhýbajú ťažšie zranenia, preto je možné, že ho skutočne uvidíme v aktívnom kolotoči až do štyridsiatky. Na druhej strane, už nedávne zranenie kolena z finále Euro 2016 načrtáva, že ani CR7 nie je stroj.