Main Content

Manchester United ide po Baleovi: Prebehli tajné rokovania

utorok, 4. október 2016 14:12 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester United ide po Baleovi: Prebehli tajné rokovania
Manchester United ide po Baleovi: Prebehli tajné rokovania | zdroj: © TASR

Manchester United s príchodom Josého Mourinha začal novú éru. Red Devils sú oveľa aktívnejší aj na prestupovom trhu, kupujú veľké hviezdy za veľké peniaze. Ďalším zvučným menom, ktoré by mohlo na Old Trafford prísť je Gareth Bale, opora Realu Madrid.

Španielsky denník Diario Gol dnes informuje, že športový riaditeľ Ed Woodward a agent Garetha Balea Jonathan Barnett majú za sebou tajnú schôdzku, na ktorej mali diskutovať o prípadnom prestupe waleského bombardéra z Realu Madrid do tímu Red Devils. Táto informácia pôvodne nemala uzrieť svetlo sveta, avšak momentálne o nej špekuluje celý futbalový svet.

United sa o 27- ročného krídelníka zaujímali už pred časom, avšak vedenie Realu Madrid odmietlo akékoľvek snahy na Baleovo získanie. Práve naopak, Los Blancos sa snažia s Walesanom podpísať nový päťročný kontrakt, počas ktorého by Bale ročne zarábal nepredstaviteľných sedemnásť miliónov libier.

Bale prišiel do hlavného mesta Španielska pred troma rokmi za vtedy rekordných 85 miliónov libier. Zástupcovia Manchestru United ho pozorovali už keď hrával za londýnsky Tottenham Hotspur, alebo ako mladík v drese Southamptonu. Momentálne to vyzerá tak, že Mourinho chce po Ibrahimovičovi a Pogbovi získať do svojho mužstva ďalšiu svetovú hviezdu.

Waleský reprezentant nastúpil doposiaľ v bielom drese na 116 zápasov, v ktorých skóroval úctyhodných 61 gólov. O jeho možnom odchode inam sa špekulovalo hlavne počas prvých dvoch madridských rokov, teraz špekulácie utíchli. Dopomôcť tomu malo to, že kouč Zinedine Zidane sa rozhodol urobiť z Balea muža, na ktorom v najbližších rokoch vystavia prvý tím Galacticos.