Main Content

Griezmann o úrovni Messiho s Ronaldom: Pomaly sa tam dostávam

streda, 5. október 2016 11:03 | Autor: Jakub Vaverka

Griezmann o úrovni Messiho s Ronaldom: Pomaly sa tam dostávam
Griezmann o úrovni Messiho s Ronaldom: Pomaly sa tam dostávam | zdroj: © TASR

Francúzsky reprezentant Antoine Griezmann pokračuje aj v sezóne 2016/2017 vo vynikajúcich výkonoch z minulej sezóny. Jeho hlavným cieľom je vyhrávať trofeje s Francúzskom a Atléticom Madrid, pričom dlhodobou ambíciou je dostať sa na úroveň Lionela Messiho a Cristiana Ronalda.

„Myslím si, že stále ostáva veľa toho, čo musím zlepšiť, aby som sa im vyrovnal, napríklad musím začať vyhrávať trofeje,“ začal Griezmann pre denník L´Equipe a pokračoval: „Oni ich vyhrali a pokračujú v tom.“ Útočník Rojiblancos sa netají tým, že práve úroveň Lea Messiho a Cristiana Ronalda je jeho veľkou ambíciou. Ako Argentínčan, tak aj Portugalčan už niekoľko rokov kraľujú futbalovému svetu a zatiaľ nenašli rovnocenného rivala.

Mohol by ním byť práve 25- ročný francúzsky reprezentant, ktorý je veľmi ambiciózny: „Ako som povedal v minulosti, chcem s nimi, obrazne povedané, sedieť pri jednom stole. Myslím si, že sa tam dostávam, krok po kroku. Dúfam, že mi to vydrží čo najdlhšie.“ Griezmann v minulej sezóne skóroval 32-krát a s Atléticom si zahral vo finále Ligy majstrov. V zápase o trofej však neuspel ani s Colchoneros a následne ani s Francúzskom na domácom Eure.

Na otázku, či si ho súperi alebo arbitri všímajú viac, ako keď v roku 2014 prišiel do Madridu z Realu Sociedad San Sebastián odpovedal okamžite: „Rozhodcovia, o dosť viac! Teraz mi hovoria Griezmann, predtým nevedeli, ako sa volám. Vždy sa museli pozrieť na meno na drese.“ Antoine je veľmi kritický hráč a vždy sa rád posúva ďalej. Keď v auguste Atlético remizovalo s Leganes 0:0 prehlásil, že ak sa jeho tím nezlepší, bude bojovať o záchranu a nie o titul.

Kanonier si priznal, že kritizovať svoje mužstvo pred médiami nebol správny krok, ale na druhej strane cíti, že negatívne slová, ktoré vypustil do éteru, nakoniec Atléticu pomohli. Nasledovalo šesť výhier v rade a cenná remíza na pôde Barcelony 1:1: „Bolo chybou kritizovať verejne. Mal som to urobiť v šatni, no vtedy som to tak cítil, preto som to povedal. Možno sa to niekoho dotklo, ale ako som už povedal, bolo to spontánne. Nebol v tom žiadny skrytý význam. Nie som niekto, kto by využíval médiá, aby poslal zašifrovanú správu.“