Main Content

Steven Gerrard sa možno vráti do Liverpoolu, tvrdí Mirror

streda, 5. október 2016 13:28 | Autor: Timotej Gašper

Steven Gerrard sa možno vráti do Liverpoolu, tvrdí Mirror
Steven Gerrard sa možno vráti do Liverpoolu, tvrdí Mirror | zdroj: © TASR

Keď v lete 2015 opúšťal Anfield Road, bol to emotívny koniec nádhernej a dlhej éry. Teraz je však možné, že hrajúca legenda sa už čoskoro vráti a klubu pomôže k triumfu v lige, tvrdí britský Mirror.

V Liverpoole strávil takmer 20 rokov, počas ktorých získal desiatky individuálnych a hlavne klubových ocenení. Vyhral Ligu majstrov a v červenom drese nastúpil na ohromných 690 zápasov. Keď „Steve G“ odchádzal do zámorskej MLS, asi nikto už nedúfal, že by raz mohol nastať veľký návrat.

Teraz ale táto nepredstaviteľná myšlienka naberá podľa Mirroru reálne kontúry. 36-ročný Gerrard hráva za LA Galaxy, kde mu ale už v novembri vyprší kontrakt. Údajne sa však na futbalový dôchodok nechystá, práve naopak, stále chce hrať na najvyššej úrovni.

Dlhoročná opora a kapitán Liverpoolu by ale v kádri „The Reds“ hľadal miesto len ťažko. Ak sa vráti, má ísť o trénerskú rolu v pozícii asistenta, čo by určite privítal aj samotný Jurgen Klopp. Nemecký tréner dokonca už Steveho oslovil s touto zaujímavou ponukou, z ktorej by mohlo vzísť niečo veľké, napríklad aj víťazstvo v Premier League.

Tím z Anfield Road načal túto sezónu vo veľkom štýle a zo siedmich zápasov padol len raz. Štyri výhry v rade a len dvojbodová strata na vedúci Manchester City, to je bezpochyby pozícia, z ktorej Klopp bude húževnato bojovať o titul.

„The Reds“ majú dobre zložený káder a táto sezóna môže konečne dopadnúť dobre, čo si myslí aj Robert Lewandowski. „Na titul v Premier League favorizujem Liverpool. Nehrajú európske súťaže a teda sa môžu sústrediť len na ligu. Pod Kloppom to budú mať ľahšie, pretože on chce vyhrávať za každú cenu, Vyjadril sa bývalý Jurgenov zverenec a útočník Bayernu Mníchov.

Veľkou vzpruhou pre celý klub by mohol byť návrat Stevena Gerrarda, ktorý by so sebou priniesol aj obrovské skúsenosti. Hotovou vecou to ale určite nie je, pretože o Angličana je stále záujem ako o hráča a teda záleží len na ňom, akú cestu si vyberie.

Správu priniesol portál 101greatgoals.com.