Main Content

So šancou na draft NHL až 18 Slovákov. Trojica je vysoko

streda, 5. október 2016 16:06 | Autor: Dávid Lech

So šancou na draft NHL až 18 Slovákov. Trojica je vysoko
So šancou na draft NHL až 18 Slovákov. Trojica je vysoko | zdroj: © TASR

NHL Central Scouting zverejnila zoznam 406 hokejistov so šancou na draft. Do výberu sa dostalo aj osemnásť Slovákov, z toho traja z nich sú nadpriemerne ohodnotení.

Vždy pred štartom novej sezóny zámorskej profiligy NHL Central Scouting zverejní zoznam hokejistov s najväčšími šancami na úspešný draft do najlepšej hokejovej ligy sveta. Tentoraz sa na zoznam zverejnenom na webe nhl.com dostalo 406 hokejistov, z toho v ňom figuruje osemnásť slovenských mien.

Mladé talenty sú vždy zoradené do troch výkonnostných skupín tzv. „ratingov.“ Rating A znamená vysoká pravdepodobnosť výberu v 1. kole, rating B predpovedá draft v 2. alebo 3. kole. Ratingom C sú ohodnotení kandidáti na 4. až 6. kolo draftu.

Ratingom B boli ohodnotení traja slovenskí hokejisti, a to Samuel Buček, Marián Studenič a Adam Ružička. V súvislosti s posledným menovaným sa hovorilo aj možnosti výberu v prvom kole draftu. Šancu na výber majú aj ďalší pätnásti Slováci s ratingom C: Filip Krivošík, Martin Bodák, Marek Korenčík, Jakub Lacka, Miloš Kelemen, Samuel Fereta, Tomáš Hedera, Dominik Verbický, Martin Vičan, Erik Smolka, Miloš Fafrák, Martin Kupec, Juraj Ovečka, Juraj Sklenár, Jakub Urbánek.

Draft 2017 je na programe 23. a 24. júna 2017 a tentoraz sa uskutoční v United Center v Chicagu.