Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovinsko – Slovensko

nedeľa, 9. október 2016 14:33 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovinsko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovinsko – Slovensko | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia prehrala aj prvý duel kvalifikácie MS 2018. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (6,5) – Ukázal v zápase sebavedomie, keď si dovolil aj trochu riskantnú kľučku na napádajúceho súpera. Výborným zákrokom pravačkou vytlačil čistú šancu Bezjaka na brvno, no strelu Kronavetera už zneškodniť nedokázal.

Tomáš Hubočan (5,5) – Smerom dozadu to bolo v poriadku, čo sa aj dalo čakať pri takomto systéme, no otváranie útoku smerom dopredu bolo trochu horšie, hlavne ak si to porovnáme s na opačnej strane hrajúcim Ďuricom.

Kornel Saláta (5,5) – Dostal akoby pozíciu posledného hráča, ktorý má vyhrávať osobné súboje, čo mu svedčí. Rozohrávke síce veľa nedal, ale tiež mu ju nemožno po tomto zápase ani veľmi vyčítať.

Ján Ďurica (6) – Zachránil nás v úvode po chybe Hrošovského, neúnavne podporoval ofenzívu výpadmi prakticky vždy, keď sa dalo. Vyčítať mu možno asi len to, že prehral súboj, z ktorého vznikla šanca Bezjaka, no a tiež pri góle mohol byť možno o niečo bližšie k strelcovi, aj keď to bola tá najmenšia chybička z reťazca chýb.

Lukáš Pauschek (4,5) – Ofenzívu sa snažil podporovať, dokonca raz sa dostal aj hlavou do koncovky na hrote útoku. Dozadu tiež ukázal ochotu vracať sa v plnom šprinte, lenže celkovo tomu niečo málo chýbalo. No viac sme asi ani chcieť nemohli, predsa len dlho nehral zápas na tejto úrovni.

Dušan Švento (4,5) – Už asi typický Šventov výkon, snažiť sa snaží, nábehy tam sú, teraz boli aj nejaké centre, ale stále tomu niečo chýba. A to je to, po čom by sme povedali, toto je bez diskusie hráč základnej zostavy...

Juraj Kucka (4,5) – Oproti predchádzajúcemu vystúpeniu v národnom drese proti Nemecku to bol od neho výrazne lepší výkon, no asi len s prívlastkom prvopolčasový. V ňom vymyslel skvelú prihrávku na Maka a ukazoval sa aj v súbojoch. No pri góle si zabudol Kronavetera za chrbtom a potom už len frustrovaný dohral zápas.  

Patrik Hrošovský (3) – Pri tomto systéme dostal veľmi dôležitú úlohu tvorcu hry z druhej línie, ale tú nezvládol. Zrejme mu nepomohla veľká chyba v úvode. Bol to len tieň Hrošovského, akého sme národnom drese ešte nedávno videli, asi preto len tieňovo bránil, a to od začiatku akcie, prihrávajúceho Iličiča, ktorý vymyslel a vytvoril víťazný gól. Mal ho viac dotlačiť, resp. poslať k zemi aj za cenu karty.

Ján Greguš (3,5) – Trochu sa v zápase stratil, niekto by možno povedal, že trošku viac. Najviac viditeľný bol vtedy, keď ukázal nepresnosť v rozohrávke, čo nie je dobré znamenie, ale zas takýchto chýb nebolo až toľko, aj keď by nemala byť najlepšie ani jedna.

Róbert Mak (4) – Dostal sa do našej jedinej väčšej šance, keď si dobre zakryl loptu a pomerne kvalitne aj zakončil, ale inak sa skôr spájal len s ofsajdmi. V druhom polčase bol už málo viditeľný, až nevýrazný.  

Marek Hamšík (4) – Toto rozostavenie ho futbalovo zabilo, resp. postavenie v ňom. Videli sme jediný jeho typický pas za obranu, a to vtedy, keď si zbehol trochu do hĺbky. Lepšie hrať síce mohol, ale zas je otázka, o koľko by sa to dalo v takejto situácii.

Michal Ďuriš, Erik Sabo, Jakub Holúbek (bez známky) – Prišli po góle, pripísali si reprezentačnú čiarku, Holúbek dokonca prvú, ale viac sa k nim povedať nedá, pretože viac nič ani nebolo.  

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon