Main Content

16-ročný slovenský talent si zahral v elitnej formácii Třinca

nedeľa, 9. október 2016 17:03 | Autor: Dávid Lech

16-ročný slovenský talent si zahral v elitnej formácii Třinca
16-ročný slovenský talent si zahral v elitnej formácii Třinca | zdroj: avantgardsporttv.cz

Premiéra ako hrom. Len 16-ročný slovenský hokejový talent debutoval v seniorskom tíme českého lídra a to hneď v elitnej formácii.

Miloš Roman je 16-ročný talentovaný slovenský útočník, ktorý pochádza z Kysuckého Nového Mesta a hokejovo vyrastá v českom Třinci. V ňom sa cez kategórie U16, U18 a U20 prepracoval až do prvoligového tímu HC Frýdek-Místek, ktorý je farmou lídra českej ligy.

Mladý center si však v utorok zahral už dokonca najvyššiu českú hokejovú súťaž. Aby toho nebolo málo, tréner Vladimír Kýhos ho postavil do elitného útoku mužstva. Roman si zahral po boku skúseného Martina Růžičku a bývalého krídelníka Carolina Hurricanes Jakuba Petružálka.

Šikovný hokejista pri svojej premiére na ľade Olomouca odkorčuľoval deväť minút a sedem sekúnd a na svojho krajana v bránkovisku súpera Branislava Konráda vyslal dve strely. Gólovo sa síce nepresadil, no oslavoval víťazstvo 2:1. „Bol som veľmi rád, že som mohol nastúpiť za prvý tím a tréneri mi dali priestor. Okrem toho, že som bol šťastný, to bol pre mňa obrovský zážitok,“ nechal sa počuť pre stránku pluska.sk.

Český šampión kategórie U18 zo sezóny 2014/2015 a kategórie U20 z ročníka 2015/2016 bude v roku 2018 jedným z najhorúcejších slovenských želiezok v ohni pre draft do NHL. O hre v elitnej formácii seniorského tímu ani len nesníval: „To som už vôbec nečakal. Bola to pre mňa pocta, veď ide o skúsených hokejistov. Snažil som sa si to užiť a vnímal som všetko, čo robia. O to viac ma pozvánka šokovala, pretože som ešte v tomto ročníku v Třinci nebol,“ povedal slovenský reprezentant do 18 rokov.

Pri senioroch pôsobí aj jeho starší brat Michal, ktorý ale v novej sezóne zatiaľ márne čaká na svoju šancu a zatiaľ figuruje mimo zostavy. Ich vzťah to ale vôbec neovplyvní. „My sa navzájom podporujeme a fandíme si,“ hovorí mladší z bratskej dvojice. ktorý v drese Frýdky Místku odohral zatiaľ 11 stretnutí s bilanciou 2+1.