Main Content

Tipujeme zápas Slovensko – Škótsko: Vybrali sme tip s kurzom 2,22

utorok, 11. október 2016 10:19 | Autor: Filip Chudý

Tipujeme zápas Slovensko – Škótsko: Vybrali sme tip s kurzom 2,22
Tipujeme zápas Slovensko – Škótsko: Vybrali sme tip s kurzom 2,22 | zdroj: © TASR

Slovenskí futbalisti stoja pred imperatívom vyhrať, čo bude proti húževnatým Škótom ťažké, ale nie nemožné. Ako môže tento zápas dopadnúť z tipérskeho hľadiska?

Slovensko – Škótsko (20:45)

Z hľadiska postupovej otázky je každému jasné, že ak nevyhráme, strácame reálnu šancu na postup do Ruska, teda tú časť, keď by sme situáciu mali ešte vo vlastných rukách, pretože matematická teória by hrala s nami ďalej, ale realita už nie. Aj preto tréner Kozák vyhlasuje, že ideme hrať ofenzívnejšie, otázne je, či na to máme aj hráčov, ktorí to bez problémov zvládnu.

Škóti sú v lepšej pozícii, majú už štvorbodový vankúš, no mali mať šesťbodový, keďže hrali na pôde Malty a doma s Litvou, pričom pobaltská krajina ich zobrala dva body, čo je pre nich strata a pre nás dobré znamenie. Otázny je tiež štart škótskeho kapitána Darrena Fletchera. Ak by nemohla hrať najväčšia hviezda a zároveň najskúsenejší hráč súpera, mohlo by nám to pomôcť.

Hovorí sa, že celkovo ostrovné mužstvá, keď prídu na pevninu, sú o niekoľko percent slabšie ako doma, čo je čiastočne pravda, ale iba náš dobrý výkon môže znamenať, že sa dnes nestane výnimka. Škóti sa sami neporazia, musíme sa im minimálne vyrovnať v bojovnosti, hráčsku kvalitu totiž máme väčšiu, ak budeme teda rovnako bojovať ako oni, do popredia sa dostanú individuálne schopnosti hráčov, v čom máme navrch.

Gól sme nedali celkovo už 405 minút, v trnavských zápasoch 305 minút, preto je kurz 1,29 na to, že ho dáme dnes, trochu nečakane nízky. V tejto kvalifikácii sme vystrelili na bránu zatiaľ len jedenkrát, ak dnes vystrelíme maximálne štyrikrát do priestoru troch žrdí, je k tomu zaujímavý kurz 2,20, ak päťkrát a viac, kurz je 1,60. Veríme tomu, že ten gól dáme, pričom najpravdepodobnejšie je to, že sa presadí jeden z dvojice Hamšík (kurz 3,60) – Mak (kurz 4,20).  

No dnešný zápas nebude o tom, kto dá gól, koľkokrát vystrelíme na bránu, ktoré neúspešné série prípadne pretrhneme, ale len čisto o tom, či dnes vyhráme, alebo nie. Dnes sa totiž hrá hlavne o výsledok, ktorý naznačí budúcnosť. V tejto kvalifikácii síce nehráme dobre, ale ak sa od nás šťastie opäť neodkloní, tretíkrát by sme prehrať nemali. Tip 1X je zrejme tutovkou (kurz 1,31), no čistá jednotka môže byť zaujímavou tipérskou odmenou za vieru (kurz 2,22).

Náš tip: 1 výhra domácich v kurze 2,22 na Tipsport.sk