Main Content

Odíde Neymar v lete za 222 miliónov eur?

utorok, 11. október 2016 10:48 | Autor: Jakub Vaverka

Odíde Neymar v lete za 222 miliónov eur?
Odíde Neymar v lete za 222 miliónov eur? | zdroj: © TASR

Šialená prestupová špekulácia sa dnes objavila vo svetových médiách. Brazílčan Neymar údajne v letnom prestupovom období bude môcť odísť do milionárskeho PSG. Parížania sú ochotní Barcelone ponúknuť nepredstaviteľných 222 miliónov eur.

222 miliónov eur by bol čiastka, ktorú by vedenie katalánskeho klubu odmietalo len veľmi ťažko. Samozrejme, brazílsky útočník Neymar patrí medzi najväčšie svetové hviezdy a je veľký predpoklad, že sa bude ešte výrazne zlepšovať. Avšak takmer 230 miliónov je suma, za ktorú by Katalánci mohli svoju ofenzívnu vystužiť minimálne dvoma svetovými menami a ešte by si poriadne polepšili aj po ekonomickej stránke.

Portál Goal.com tvrdí, že získanie Neymara je pre bohatých šejkov z francúzskej metropoly na najbližšie mesiace úlohou číslo jeden. Kluboví predstavitelia sa mali nedávno stretnúť so zástupcami Cristiana Ronalda, ale prestup hviezdy Realu Madrid do Parku Princov vyzerá momentálne veľmi nepravdepodobne.

Preto sa mal šampión Ligue 1 sústrediť práve na bývalého zakončovateľa FC Santos. Neymar bol v kontakte s Parížom Saint- Germain už v letnom prestupovom období, rozhodol sa však zostať v Barcelone. N11 s odstupom času prezradil, že mu šejkovia núkali nepredstaviteľný plat v hodnote 40 miliónov eur za rok, ale ani táto lukratívna ponuka ho nepresvedčila, aby opustil Katalánsko.

Neymar bol v poslednom období spájaný s odchodom do PSG, Manchestru United, Manchestru City či dokonca Realu Madrid. Samotný hráč aj so svojím otcom, ktorý ho zároveň zastupuje, sú však z nekonečných špekulácií už unavení. Brazílsky kapitán na OH 2016 v Rio de Janeiro neraz prehlásil, že je odhodlaný najbližšie roky svojej kariéry spojiť s FCB. Prípadné problémy PSG s finančným fair-play po vynaložení 222 miliónov nevnímajúc.