Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Škótsko

streda, 12. október 2016 10:42 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Škótsko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Škótsko | zdroj: © TASR

Vďaka výhre nad Škótskom žijeme v kvalifikácii MS 2018 aj naďalej. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (7,5) – V úvode zneškodnil veľkú šancu Škótov, ktorí sa vtedy mohli dostať do zápasu. Neskôr hlavne zbieral len centrované lopty, prípadne si poradil s ľahšími strelami. Udržal si čisté konto, svoju úlohu splnil.

Erik Sabo (6) – Na začiatku zápasu ukázal veľkú aktivitu a chuť, na konci stretnutia mlel z posledného a ak by mali Škóti väčší záujem, mohli nás tadiaľ potrestať. V tej fáze „vykúzlil“ aj malou domov prihrávku na súpera, čo nás takmer stálo pokojný záver.

Martin Škrtel (6,5) – V úvode urobil chybu v rozohrávke, vďaka ktorej sa dostal súper do svojej najväčšej šance, ale Kozáčik nielen jeho zachránil. Neskôr hral bez výraznej chyby. Trochu ho síce limitovala maska na tvári, ale svoje si odohral.

Ján Ďurica (7) – Dalo by sa povedať, že rozbehol našu útočnú aktivitu, keď práve jeho strela z druhej vlny na bránu nás posmelila. Neskôr sa dostal po rohu do veľkej šance, ktorú mal premeniť, no jeho primárnou úlohou bolo brániť, čo splnil.

Jakub Holúbek (8) – Smerom dopredu hral veľmi dobre. Práve vďaka jeho výpadu a následnému centru vznikla prvá gólová akcia. Pri druhej si už pripísal asistenciu. Pri prvom štarte v základnej zostave obstál, aj keď v defenzíve mal občas problém, keď nechal súpera zakončiť, čo by sa proti silnejšiemu súperovi mohlo vypomstiť.

Juraj Kucka (6) – V úvode ho veľmi nebolo vidieť, ale neskôr už ukazoval postupne svoje prednosti, hoci od starého dobrého Kucku má ešte stále ďaleko. V defenzíve obstál, aj keď nás súper veľmi nepreveril, smerom dopredu mohol byť prospešnejší.

Milan Škriniar (7,5) – Začal veľmi dobre, ukazoval vysoké sebavedomie, nebál sa osobných súbojov, ktoré aj prevažne vyhrával, nezľakol sa rozohrávky, bol pri prvom góle a celkovo pôsobil veľmi dobre. V druhom polčase ho už poriadne nebolo vidieť, aj keď to bolo spôsobené aj tým, že súper neukázal dostatok aktivity a on ako defenzívny hráč nemal veľmi čo riešiť.

Michal Ďuriš (5,5) – Snažiť sa snažil, ale proste tomu niečo chýbalo. Ak si ho porovnáme s druhým krídlom Makom, tak prakticky všetko, okrem ochoty ísť do defenzívy. Určite to nebol jeho duel.

Marek Hamšík (7,5) – Nemal síce možno až toľko kontaktov s loptou hlavne v nebezpečných priestoroch, ale aj tak pomohol zrežírovať naše víťazstvo. Prvý gól padol po jeho hlavičke, pri druhom si pripísal pomyselnú druhú asistenciu. Bolo cítiť, že súper má z neho rešpekt.

Róbert Mak (9) – Ak niekto vyhrá 3:0 a jeden hráč má bilanciu 2+1, o hviezde zápasu sa niet asi čo baviť. Pri prvom góle ukázal prehľad a umenie v zakončení, keďže musel obstreliť štyroch súperových hráčov pred sebou, pri druhom góle sa zas doslova pohral s Martinom. Bol odmenený za neustálu aktivitu.   

Adam Nemec (6,5) – Futbal niekedy nemá logiku. Nemec sa na hrote útoku viac trápil, ako nám pomohol, ale tesne pred vystriedaním dal gól, čiže primárnu úlohu splnil a spečatil tým naše víťazstvo na 3:0. 

Marek Bakoš, Dušan Švento, Filip Kiss (bez známky) – Aj keď prvý menovaný hral trochu dlhšie, ťažko ho hodnotiť, keďže nabehol do už zavretého zápasu. Švento a Kiss si zas pre zmenu pripísali len reprezentačné čiarky.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon