Main Content

Matthews po štvorgólovom debute: Nemám slov

štvrtok, 13. október 2016 07:05 | Autor: TASR

Matthews po štvorgólovom debute: Nemám slov
Matthews po štvorgólovom debute: Nemám slov | zdroj: youtube

Auston Matthews zažil premiéru z ríše snov, keď už po dvoch tretinách "bitky o Ontário" mal na konte štyri strelené góly. Stal sa tak prvým hráčom v modernej ére NHL, ktorý debutoval v lige štyrmi presnými zásahmi.

Štyria hráči - Alex Smart (Montreal Canadiens, 1943), Real Cloutier (Quebec Nordiques, 1979), Fabian Brunnström (Dallas Stars, 2008) a Derek Stepan (New York Rangers, 2010) - dokázali pri svojej profiligovej premiére streliť hetrik, 19-ročný Američan ich zápisy prekonal. Absolútnymi rekordérmi zostávajú Joe Malone a Harry Hyland, ktorí vo svojom prvom zápase v NHL skórovali päťkrát, bolo to však ešte v "starej"ére v roku 1917.

"Nemám slov, ak mám byť úprimný. Ako ubiehal čas, stále viac a viac som si uvedomoval, čo som dokázal. Nechcelo sa mi tomu veriť, mal som dojem, že je to nereálne," vyznal sa Matthews.

VIDEO: Štyri góly Austona Matthewsa si pozrite tu

"Ťažko sa mi to slovami opisuje. V hľadisku som mal rodičov, s ktorými som sa tak mohol podeliť o tieto pamätné momenty. Som šťastný, že mohli byť pri tom," povedal talentovaný center pre zámorské médiá. Napriek fantastickému individuálnemu predstaveniu zobral na seba zodpovednosť za prehru, keďže bol v predĺžení na ľade pri inkasovanom góle.

"Z individuálnej stránky to bol pre mňa viac než ideálny vstup do sezóny, no musím povedať, že záverečná akcia ide stopercentne na môj vrub. Chceli sme tu vyhrať, čo sa nám nepodarilo. Je to pre mňa a môj tím dobrá lekcia. Spravili sme niekoľko dobrých i horších vecí, z ktorých sa musíme poučiť," dodal Matthews.