Main Content

Analýza zápasov Roland Garros: Pondelňajšie zápasy (IX.)

nedeľa, 29. máj 2011 23:29 | Autor: M M

Analýza zápasov Roland Garros: Pondelňajšie zápasy (IX.)
Analýza zápasov Roland Garros: Pondelňajšie zápasy (IX.) | zdroj: MM pre Sport7, foto SITA

Tenisový turnaj French Open pokračuje v pondelok ďalšími zápasmi. Na dvorcoch Rolanda Garrosa sa predstavia aktéri osemfinálových súbojov (štvrté kolo). Sport7.sk vám prináša analýzu dvoch mužských a jedného ženského stretnutia.

Andy Murray (4-GBR) – Viktor Troicki (15-SRB)
Štart: pondelok, 30. mája, nie skôr ako 14:00

Britská nádej na grandslamový titul Andy Murray nastúpi na zápas štvrtého kola pri Srbovi Viktorovi Troickemu. Djokovičom krajan je v pozícii outsidera.

Andy Murray je 24-ročný britský tenista. V súčasnosti sa nachádza na štvrtom mieste rankingu ATP. Donedávna bol známy  najmä ako hráč na tvrdé povrchy, ale svojimi tohtosezónymi antukovými výsledkami mnohých prekvapil. Na turnaji ATP Masters 1000 v Monte Carlo hral semifinále, pričom prehral s Rafaelom Nadalom 1:2. Podobne aj na turnaji rovnakého druhu v Ríme, tam mal dokonca dva mečbaly proti Novakovi Djokovičovi. Murray pri svojej výške 190 cm disponuje kvalitným servisom. Na turnaji ešte nestratil ani set. V prvom kole vyradil Érica Prodona po setoch 6:4, 6:1 a 6:3. Viac sa natrápil v druhom kole, kde čelil lucky loserovi Simoneovi Bolellimu. Vyhral 7:6 (4), 6:4 a 7:5, no v prvom sete mal Bolelli za stavu 5:4 možnosť odservírovať set do víťazného konca, čo sa mu však nepodarilo. Jasnejší priebeh mal už však zápas tretieho kola, Nemec Michael Berrer prehral 2:6, 3:6 a 2:6. Murray je známy aj vysokým percentom premieňania brejkbalov.

Cesta turnajom sa pre Viktora Troickeho začala v prvom kole trojsetovým víťazstvom (6:4, 6:3, 6:3) proti nepríjemnému Nemcovi Julianovi Reisterovi. V ďalšom kole natrafil na ďalšieho Nemca, Tobiasa Kamkeho a podobne ako Reistera aj Kamkeho zdolal v troch dejstvách (6:2, 6.2, 7:6 (4)). Omnoho náročnejšia prekážka ho čakala v treťom kole. Ukrajinec Aleksandr Dolgopolov uhral trošku prekvapujúco len jeden set a zverenec Jana de WItta sa tešil z postupu.

Pre Murrayho je maximom z dvorcov Rolanda Garrosa semifinále z roku 2009, pre 25-ročného Srba práve tohtoročné štvrté kolo.
Dnes očakávame víťazstvo Murrayho, I keď by sa nemuselo zrodiť v troch setoch…

Náš tip: Andy Murray zvíťazí (1,30)

Gilles Simon (18-FRA) – Robin Soderling (5-SWE)
Štart: pondelok, 30. mája, nie skôr ako 14:00

Francúzi živia štvrťfinálovú nádej aj v podobne Gillesa Simona. Osemnástke turnaja skríži cestu Robin Soderling zo Švédska. Favoritom je druhý menovaný.

Robin Soderling je dvojnásobným finalistom French Open. Hral ho tu dvakrát po sebe, najprv v roku 2009. V prvom finále podľahol Rogerovi Federerovi, v ďalšom zas “kráľovi antuky“ Rafaelovi Nadalovi. Tento 193 cm vysoký Švéd, momentálne vedený Fredrikom Rosengrenom sa rozbiehal pomalšie. Talentu svetového tenisu, Američanovi Ryanovi Harrisonovi “pustil“ druhý set v tajbrejku ku piatim. V ďalšom priebehu však už nepripustil podobné komplikácie a postúpil do druhého kola. Tam ho už čakal španielsky kvalifikant Albert Ramos a vyhral 6:3, 6:4 a 6:4. Soderling to nemal ľahké, nakoľko Ramos výborne servoval. V ďalšom kole triumfoval nad tiež kvalifikantom Leonardom Mayerom z Argentíny pomerom  6:1, 6:4 a 6:3.

Gilles Simon je 26-ročný francúzsky tenista, momentálne nachádzajúci sa na 18. priečke rebríčka ATP. Najvyššie bol šiesty k 5. januáru 2009. Týmto zápasom dosahuje svoje najlepšie umiestnenie na French Open.  Francúzove výsledky pred druhým Grand Slamom nehovorili o veľkej forme. Na turnaji ATP Masters 1000 vypadol v treťom kole s Argentínčanom Chelom, v Madride s Murraym, v Estorile s Raoničom. Na parížskych kurtoch otvoril účinkovanie v dueli s Michaelom Russellom a vyhral 3:1. Zhodným skóre sa radoval aj v druhom kole nad Jérémym Chardym. V treťom už v troch setoch prekonal Mardyho Fisha, desiateho nasadeného.

Vo vzájomných zápasoch vedie Švéd 5:2, na antuke sa stretli len raz a to na Svetovom pohári v Düsseldorfe dokázal triumfovať Soderling pomerom 4:6, 6:2 a 6:0.

Sport7.sk očakáva jasné víťazstvo Robina Soderlinga. Jeho údery dokážu lietať tesne nad páskou. A aj tie veľmi razantné málokedy skončia na site.

Náš tip: Robin Soderling zvíťazí (1,30)


Maria Šarapovová (7-RUS) – Agniezska Radwańska (12-POL)

Štart: pondelok, 30. mája, nie skôr ako 16:00

Ruská kráska Maria Šarapovová vyzve v boji o štvrťfinálovú miestenku Poľku Agnieszku Radwańsku.

V prvom kole narazila Šarapovová na Chorvátku Mirjanu Lučičovú a vyhrala 6:3, 6:0. Zaujímavosťou je, že Šarapovová od stavu 2:3 v prvom sete získala nasledujúcich 10 hier. V nasledujúcom kole bola jej súperkou Francúzka Caroline Garciová. Tá dokonca viedla už 6:3 a 4:3 pri vlastnom podaní, no 24-ročná Ruska odvrátila senzáciu a vyhrala nasledujúcich 9 gemov. V treťom kole si už dala pozor a podobná dráma ako v predošlom sa nekonala. Y-j. Chanovú zdolala 6:2, 6:3. Treba podotknúť, že Maria je vo výbornej forme, patrí k TOP favoritkám na celkový triumf.

Dvanásta nasadená Agniezska Radwańska na svojej púti do štvrtého kola nestratila ani set. Má priaznivú bilanciu získaných gemov – 36 ku 17. V úvodnom zápase turnaja predviedla divákom víťazstvo nad sympatickou Rakúšankou Patriciou Mayrovou-Achleitnerovu 6:1 a 6:2. Indku Sanju Mirzovú vyradila v druhom kole (6:2, 6:4). Belgičanku Yaninu Wickmayerovú zas v treťom (6:4, 6:4).

Vo vzájomných dueloch vedie trojnásobná víťazka Grand Slamov Šarapovová 6:1. Na antuke sa dosiaľ stretli jeden raz a Ruska vyhrala 2:1 na sety.

Myslíme si, že forma Marie Šarapovovej sa prejaví a súperku by mala zdolať v hendikepe -4,5.

Náš tip: Maria Šarapovová zvíťazí v hendikepe -4,5 (1,80)