Main Content

Jaromír Jágr bude po novom dobýjať Hoollywood

štvrtok, 13. október 2016 14:06 | Autor: Dávid Lech

Jaromír Jágr bude po novom dobýjať Hoollywood
Jaromír Jágr bude po novom dobýjať Hoollywood | zdroj: © TASR

Hokejoví fanúšikovia po celom svete sa majú na čo tešiť. Na počesť českého legendárneho hokejistu Jaromíra Jágra sa pripravuje celovečerný hraný dokument o živote 44-ročného krídelníka.

Sfilmovaný životný príbeh rodáka z Kladna je pomenovaný podľa čísla dresu svetoznámeho hokejistu, teda „68.“ Podľa dostupných informácií zverejnených na stránke isport.blesk.cz by sa mal film natáčať nielen v Česku, ale i v zahraničí a premiéru by si mal odbiť v jeseni 2017 v čase, keď bude NHL oslavovať storočnicu svojej existencie.

S pokorou sme od pána Jágra prijali súhlas, že môžeme zachytiť jeho poctivú a neopakovateľnú cestu až na svetový vrchol,“ povedal pre český portál producent Jiří Jurin. Čo-to o dokumente prezradil Blesku aj hovorca filmu 68 Janis Sidovský: „Snímok naviac doplnia príťažlivé archívne zábery, nové originálne reportáže z Jágrových pôsobísk, nikdy nevysielané rozhovory s rodinou, blízkymi kamarátmi alebo prvými trénermi.

Aktuálne hokejista Floridy Panthers je so ziskom 1868 kanadských bodov tretím najproduktívnejším hokejistom sveta a so 749 strelenými gólmi mu medzi historicky najlepšími kanoniermi patrí rovnako tretia pozícia. Fanúšikovia už mali možnosť nahliadnuť do života legendárneho hokejistu prostredníctvom viacerých kníh. O populárnom Jágrovi vyšli publikácie ako „Z Kladna do Ameriky,“ „99 končí pokračuje 68,“ alebo „Jaromír Jágr – hledání nebe.“