Main Content

Angažmán Bartoviča v Česku označujú za prepadák

štvrtok, 13. október 2016 14:26 | Autor: Dávid Lech

Angažmán Bartoviča v Česku označujú za prepadák
Angažmán Bartoviča v Česku označujú za prepadák | zdroj: © TASR

V Česku zverejnili výber 5 najväčších prepadákov v českej Tipsport extralige. Popri Kanaďanovi či Fínovi sa na vysokej priečke v zozname objavil aj bývalý slovenský reprezentant.

Stránka isport.blesk.cz zverejnila výber piatich hokejistov, ktorí po príchode do Česka ani zďaleka nenaplnili očakávania nových zamestnávateľov. Na piatom mieste sa vo výbere objavil brankár Tuomas Tarkki, ktorý sa len nedávno stal posilou Mladej Boleslavy. 36-ročný Fín mal patriť medzi najväčšie hviezdy ligy, no realita je úplne iná – spomedzi troch žrdí ho vytlačil 23-ročný mladík Jan Lukáš.

Ďalším obrovským sklamaním je návrat Dominika Uhera do rodnej krajiny. Český útočník vlani bojoval na farme Pittsburghu Penguins o miesto v prvom tíme, no napokon zvolil návrat do Tipsport extraligy, kde sa chcel zviditeľniť. V tíme pražskej Sparty dostáva dostatok priestoru, no v deviatich súbojoch zaznamenal chabé dva body za jeden gól a asistenciu.

Ďalším prepadákom je angažmán Američana Ryana Potulnyho v Hradci Králové. Podľa českej stránky 32-ročný hokejista občas predvedie geniálnu prihrávku, no to je asi tak všetko. V 11 stretnutiach pozbieral štyri body za bilanciu 1+3 a všetko nasvedčuje tomu, že jeho angažmán bude čoskoro predčasne ukončený.

Na druhom mieste figuruje slovenský „rýchlik“ Milan Bartovič, ktorý v desiatich súbojoch v drese Liberca pozbieral len dva body za asistencie. Český portál mu vyčíta predovšetkým jalovú produktivitu: „Slovenský kanón niekedy v Liberci zbieral takmer bod na zápas, posledné štyri roky bojoval v Slovane v KHL a v lete sa stal najväčšou posilou bielych tigrov. Tento návrat zatiaľ nevychádza, očakávaný kanonier je nevýrazný. Nedal jediný gól, má len dve asistencie. To je od neho málo. Úradujúcich šampiónov od začiatku sezóny trápi koncovka, zodpovednosť za to musí niesť taktiež on sám.

Na vrchole rebríčka sa ocitol 28-ročný Kanaďan Justin Hodgman, ktorý v šikovnosti v Pardubiciach doslova vynikal, no vôbec si neplnil defenzívne úlohy, v piatich zápasoch pozbieral len dva body za gólové prihrávky a potom s ním „pernikári“ predčasne ukončili spoluprácu. Bývalý hráč Arizony Coyotes sa tak upísal fínskemu Lahti Pelicans.