Main Content

MHC Martin sa výrazne posilnil. Môže sa stať čiernym koňom súťaže

piatok, 14. október 2016 11:20 | Autor: Jakub Vaverka

MHC Martin sa výrazne posilnil. Môže sa stať čiernym koňom súťaže
MHC Martin sa výrazne posilnil. Môže sa stať čiernym koňom súťaže | zdroj: © TASR

V slovenskej Tipsport lige je zvykom, že tímy neformujú svoje súpisky iba počas leta, avšak hráčov v kádroch obmieňajú aj po začatí ostrého zápasového kolotoča. Dôkazom je aj hokejový klub z Martina. V Turci v poslednom období zaznamenali príchod viacerých zaujímavých hráčov.

MHC Martin nebol spokojný s viacerými stratami bodov, preto sa kluboví šéfovia obzerali po vhodných posilách. V posledných dňoch do Martinského hokejového centra prišli Fín Holli, Rus Korostin a veľký obľúbenec hľadiska Jaroslav Markovič.

„Dnes došlo k jednaniu a dohode medzi vedením klubu a naším „staronovým“ kanonierom, odchovancom MHC Martin Jarom „Džajrom“ Markovičom a po roku a pol, strávenom v Slavii Praha sa tento krídelník vracia do materského klubu, kde by sa, ako pred odchodom mal vrátiť na krídlo k svojmu dlhoročnému spoluhráčovi Petrovi Galambošovi. Naša #61 nastúpi už zajtra v zápase proti Zvolenu, takže dúfame v silnú podporu v diváckych radoch! Džajro, vitaj opäť doma a veľa gólov v sieťach súperov,“ informoval včera MHC Martin na svojej oficiálnej stránke na Facebooku.

Markovič patril medzi hráčov, ktorí skončili v českej Slavii Praha, ktorá má značné finančné problémy. Fín Antti Holli nastupoval v minulej sezóne v Dánsku, kde si 29 stretnutiach na svoje konto pripísal 20 presných zásahov. Pri martinskom debute proti Dukle Trenčín sa prezentoval presným zásahom a premeneným samostatným nájazdom.

Zaujímavou postavou je aj ruský hokejista Sergej Korostin, ktorého v roku 2007 draftoval Dallas Stars. Korostin je robustný a má výbornú techniku, keď zapracuje na fyzickej pripravenosti, bude pre MHC veľmi platným hráčom. K tomu treba prirátať skvelú formu mladíka Patrika Koyša, ktorý je produktívny v každom zápase. Potenciál majú skúsení hráči Heizer s Bílekom a platnými hokejistami sa ukazujú byť aj legionári Salija či Pulli.

Martinu momentálne patrí vo vyrovnanej lige siedma priečka a dnes hostí HKM Zvolen. Ak mužstvo z Turca zvíťazí, svojho dnešného súpera v tabuľke preskočí. Vedenie klubu zatiaľ neinformovalo, či bude v ďalších dňoch hľadať ďalších vhodných adeptov na modrý dres, avšak vylúčené to nie je. Aktuálny pohľad na martinský tím vyzerá veľmi zaujímavo a ak zvučné mená dokážu podávať kvalitné výkony, MHC sa môže veľmi rýchlo stať čiernym koňom súťaže.