Main Content

FOTO: Atlético Madrid bude mať štadión novej generácie. Pôjde o skutočný skvost

piatok, 14. október 2016 16:43 | Autor: Martin Gregor

FOTO: Atlético Madrid bude mať štadión novej generácie. Pôjde o skutočný skvost
FOTO: Atlético Madrid bude mať štadión novej generácie. Pôjde o skutočný skvost | zdroj: youtube, google

Všetky tri najväčšie španielske veľkokluby sa v najbližších rokoch dočkajú nových respektíve zmodernizovaných štadiónov. Zdá sa, že Barcelonu a Real Madrid v tom, kto bude mať najkrajší a najmodernejší štadión, tromfne Atlético Madrid. Jeho futbalový chrám bude skutočným skvostom.

Kým Barcelona a Real Madrid plánujú zmodernizovať svoje súčasné stánky Nou Camp respektíve Santiago Bernabeu, klub Atlética sa bude sťahovať na novú adresu. A stane sa tak už v sezóne 2017/2018. Súčasný štadión Vincenteho Calderona nahradí chrám, ktorý doposiaľ nemá stále určené meno. Bude však išpiráciou pre konštruktérov futbalových štadiónov po celom svete.


súčasný stav
zobraziť celú galériu (14 fotiek)

,,Bez ohľadu na to ako sa bude volať, bude to pravý štadión novej generácie s množstvom „environmentally-friendly (priateľských k prírode) doplnkami,“ píše o novom štadióne Los Colchoneros španielsky portál a denník Marca.

Súčasťou štadióna budú obrovské solárne panely na ohrievanie vody, čím sa docieli zníženie spotreby elektrickej energie a plynu. Klesnu tiež emisie CO2 až o 18,9 ton, čo je hodnota, ktorú absorbuje počas jedného roka 1000 stromov.

Zhromažďovaná bude aj dážďová voda na zavlažovanie trávnika. Túto funkciu obstarajú štyri obrovské nádrže, ktoré pojmu 620 metrov kubických vody.



zobraziť celú galériu (14 fotiek)

Zároveň pôjde o prvý „LED štadión v Europe” využívajúci moderné technológie bez ortuťe, čím sa zníži spotreba energie v celej aréne o 30 percent vďaka žiarovkám s dlhšou životnosťou.

Štadión má prekrásny dizajn, bude meniť farby (pozrite si fotogalériu) a pojme 70 tisíc divákov. Barca a Real budú mať čo robiť, aby dokázali tomuto skvostu konkurovať.