Main Content

Tréner Chicaga zrejme rozdelí Hossu s Pánikom

piatok, 14. október 2016 17:44 | Autor: Dávid Lech

Tréner Chicaga zrejme rozdelí Hossu s Pánikom
Tréner Chicaga zrejme rozdelí Hossu s Pánikom | zdroj: © TASR

Po neúspešnom vstupe Chicaga Blackhawks do sezóny a nepresvedčivom výkone proti St. Louis Blues sa tréner Joel Quenneville rozhodol urobiť zmeny v jednotlivých formáciách.

St. Louis Blues zaslúžene zdolalo Chicago Blackhawks v ich prvom zápase sezóny 5:2 a svojho súpera jednoznačne prestrieľalo pomerom 34:19. V zápase mali Blackhawks dokonca 34-minútovú pasáž, v ktorej na bránu Jakea Allena poslali len tri strelecké pokusy.

Na včerajšom tréningu klubu z veterného mesta sa tak Joel Quenneville rozhodol premiešať jednotlivé formácie svojho tímu. Všetko nasvedčuje tomu, že prvú formáciu opustí Slovák Marián Hossa. 37-ročný hokejista na tréningu chýbal, keďže ako jeden z mála hokejistov má na to právo v prípade, že si potrebuje oddýchnuť.

V prvej útočnej formácii tak Mariána Hossu vymenil Rus Artemi Panarin, ktorý korčuľoval po boku Jonathana Toewsa a Richarda Pánika. V rovnakom zložení by mal nastúpiť elitný útok aj v nočnom zápase proti Nashvillu Predators. V druhej lajne by mal Panarina nahradiť Tyler Motte, ktorý by mal hrať vedľa Patricka Kanea a Arťoma Anisimova.

V tretej formácii by mali ostať Ryan Hartman a Marcus Kruger, vedľa ktorých by sa mal objaviť spomínaný Hossa. Rasmussen by mal čakať na svoju príležitosť na tribúne. Štvrtá formácia ostala pokope v zložení Vincent Hinostroza – Nick Schmaltz – Jordin Tootoo.

Útočné formácie Chicaga na včerajšom tréningu (nhl.com):
Richard Pánik – Jonathan Toews – Artemi Panarin
Tyler Motte – Arťom Anisimov – Patrick Kane
Ryan Hartman – Marcus Kruger – Marián Hossa
Vincent Hinostroza – Nick Schmaltz – Jordin Tootoo