Main Content

Analýza 12. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 18,34

sobota, 15. október 2016 10:59 | Autor: Filip Chudý

Analýza 12. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 18,34
Analýza 12. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 18,34 | zdroj: © TASR

Po reprezentačnej prestávke sa začína druhá tretina súťaže, keď prichádzajú na rad odvety prvého kola. Ako by mohli tie dopadnúť z tipérskeho pohľadu?

Myjava – Zlaté Moravce-Vráble (sobota o 17:00)

Ak sa pozrieme na vzájomnú ligovú bilanciu týchto klubov, tá hlavne v ostaných sezónach hovorí výrazne v prospech Myjavy, čo potvrdilo aj úvodné kolo tejto sezóny. Keď si k tomu pripočítame postavenie oboch mužstiev v tabuľke, o favoritovi stretnutia sa nemusíme ani baviť. Hostia majú snáď jedinú výhodu v tom, že ich tréner Peter Gergely pomerne nedávno šéfoval myjavskej lavičke, čiže jej hráčov pozná. Ale hráčska kvalita je na domácej strane, preto ak sa nestane nič nepredvídateľné, tri body by mali zostať doma (kurz 1,48). No ViOn vie potrápiť, preto sa nedá čakať, že kopaničiari vyhrajú hladko, navyše doma vyhrávajú väčšinou tesne, najčastejšie v ostatnom období o gól. Na ich výhru maximálne o gól využite kurzovo výhodnejší ázijský hendikep.

Náš tip:AH hostia +1,5 v kurze 1,53 na Tipsport.sk


 

Prešov – Ružomberok (sobota o 17:00)

Prešovčania zaujímavo využili reprezentačnú prestávku, keď po takmer dvoch týždňoch pauzy svetu oznámili deň pred zápasom, že menia trénera. Je otázne, čo to s mužstvom spraví, možné sú všetky varianty. Oba kluby majú v tejto ligovej sezóne rovnakú bilanciu 1-1-3, čo sa týka domácich, resp. vonkajších zápasov. Zrejme to bude duel o prvom góle, pričom sa ťažko odhaduje, kto ho dá a koľko gólov by mohlo padnúť, keďže nad zápasom visí až príliš veľa otáznikov. Najpravdepodobnejšia je síce výhra hostí (kurz 2,08) a maximálne dva góly v zápase (kurz 1,75), ale všetko sa bude odvíjať od toho, ako domáci zareagujú na čerstvú trénerskú zmenu.

Michalovce – Trenčín (sobota o 17:00)

Kto by to bol pred sezónou povedal, že tieto kluby budú mať v tomto čase rovnaký počet 14 bodov? No je to realita, pričom tá sa začala črtať už v prvom kole, keď Michalovce vyhrali nad AS zaslúžene 2:1. Ale aj tak je favoritom Trenčín, hoci už nie tak veľkým. Zemplínčania majú určite reálnu šancu ho opäť poraziť (kurz 3,70). Hostia majú totiž najhoršiu obranu v lige, keď dostali 19 gólov, no veľmi vyskakovať nemôžu ani Michalovce, ktoré dostali 17 gólov. Pevné obrany teda zrejme neuvidíme, čo znamená, že by sme mohli vidieť góly a presadiť by sa aspoň raz mohli obe strany.

Náš tip:každý tím dá gól – áno v kurze 1,68 na Tipsport.sk

Trnava – Podbrezová (sobota o 17:00)

Vzhľadom na výsledky a výkony oboch mužstiev v tejto sezóne, je pomaly až miernym šokom, že na výhru hostí je vypísaný až kurz 4,95. Pretože ak by sme brali do úvahy formu a prejav na ihrisku, favoritom sú hostia. Kto teda hľadá vysoké kurzy na tipovanie, dáva bez zaváhania dvojku. Železiari sú najlepším mužstvom na ihriskách súperov a Trnava doma už trikrát zaváhala, pričom ak hostia prežijú jej očakávaný začiatočný nápor, bez bodu zrejme neodídu.

Náš tip:X2 neprehra hostí v kurze 2,10 na Tipsport.sk

Dunajská Streda – Žilina (sobota o 20:30)

Bude sa hrať na neutrálnej pôde v Senci, čo je výhoda pre hostí. Dobrou správou pre Dunajskostredčanov je zas to, že sa im zrejme vracia forma. Päťkrát za sebou v lige neprehrali, pričom počas tejto série aj zlepšovali svoje výkony, v Ružomberku boli dokonca v druhom polčase lepší ako domáci, ale nevyhrali. V seneckom exile tri body ešte doteraz nezískali, teraz budú mať piaty pokus. Žilina je vzhľadom na okolnosti favoritom a ako v tejto chvíli jediný reálny kandidát na titul by mala vyhrať (kurz 1,96), no DAC ich už raz šokoval. Góly by v každom prípade padať mali, a to najskôr do oboch brán.

Náš tip:každý tím dá gól – áno v kurze 1,76 na Tipsport.sk

Slovan – Senica (nedeľa o 17:30)

Belasí pred reprezentačnou prestávkou prvýkrát v ligovej sezóne vyhrali o viac ako gól, pričom ak by premenili proti Michalovciam aspoň polovicu svojich čistých šancí, mohli vyhrať minimálne o päť gólov. Herný prejav Slovana sa zlepšuje, aj keď pomalým tempom, ale predsa. Tímu už navyše pomôžu aj Priskin so Savičevičom, ktorí viac ako mesiac pauzovali pre zranenia. Pričom ak ich spoluhráči v reprezentačnej pauze aspoň o chlp zlepšili koncovku, je veľmi pravdepodobné, že vyhrajú opäť aspoň o dva góly (cez ázijský hendikep kurz 1,93), zvlášť, keď k nim prichádza jeden z ich obľúbených súperov. So Senicou majú belasí dlhodobo veľmi priaznivú bilanciu vzájomných zápasov, veď tá v Bratislave prehrala už osemkrát za sebou, pričom v ostatných štyroch zápasoch až trikrát prehrala dokonca o tri góly. Kto má rád vyššie kurzy, mohol by teda skúsiť aj tento tip (kurz 3,47), ale aj na dvojgólovú výhru Slovana je vypísaný pekný kurz.

Náš tip:AH domáci -1,5 v kurze 1,93 na Tipsport.sk


 

Celkový kurz našich tipov: 18,34 na Tipsport.sk