Main Content

Corgoň liga: V dohrávke 23. kola zvíťazil Slovan nad Senicou 2:0

nedeľa, 21. marec 2010 18:23 | Autor: TASR

Corgoň liga: V dohrávke 23. kola zvíťazil Slovan nad Senicou 2:0
Corgoň liga: V dohrávke 23. kola zvíťazil Slovan nad Senicou 2:0 | zdroj: SITA

Po piatich zápasoch 23. kola Corgoň ligy, ktoré sa odohrali včera pokračovala naša najvyššia futbalová súťaž dohrávkou medzi Slovanom Bratislava a FK Senica. Slovanisti potvrdili úlohu favorita a zvíťazili 2:0.



ŠK Slovan Bratislava - FK Senica 2:0 (0:0)


Góly: 57. Breznaník, 62. Guédé, bez kariet, rozhodovali: Hracho - Chládek, Kubica, 2045 divákov

Prvú gólovú príležitosť si vypracovali domáci už v 3. min. Center Masayrka z pravej strany si však na hranici malého vápna dlho spracovával Breznaník a jeho následnému zakončeniu chýbala razancia. Už o dve minúty neskôr centre Grendela z priameho kopu poslal tesne nad bránku domáci stopér Saláta. Po štvrťhodine hry sa odrazená lopta z rohového kopu dostala až ku Sylvestrovi stojacemu desať metrov za pokutovým územím, jeho volej presvišťal len ponad hornú žrď bránky hostí. Potom sa však futbal zo štadióna na Pasienkoch na dlhé minúty vytratil. Miernu prevahu mal síce Slovan, ale bez zranenej trojice opôr Obžera, Halenára, Slovák chýbala "belasým" myšlienka a finálna prihrávka. Obe mužstvá nepresne kombinovali a nedokázali si vypracovať gólové príležitosti. Až v 42. min utiekol na ľavom krídle domáci kapitán Breznaník, poslal loptu strieľaným centrom do pokutového územia, no nepokrytý Masaryk ju netrafil. Následná hlavička Štepanovského nenarobila hosťujúcemu gólmanovi Kameschovi vážnejšie starosti. Prvá štyridsaťpäťminútovka sa skončila bezgólovou remízou.

Prvý gól stretnutia sa zrodil po výbornej práci Guédého v strede poľa. Ten v 57. min najprv vybojoval loptu, naviazal na seba až trojicu protihráčov, uvoľnil na pravom krídle Ivanu, ktorého center zužitkoval krásnym volejom ľavačkou Breznaník - 1:0. V 62. min sa na ľavom krídle individuálne presadil Masaryk, prihral neobsadenému Guédému stojacemu v strede pokutového územia a ten prudkou strelou pod brvno nedal šancu hosťujúcemu brankárovi. Seničania vyslali prvú strelu medzi tri žrde až v 72. min, keď presne do stredu bránky poslal svoj priamy kop striedajúci Piroska. V 74. min skúšal šťastie útočník "belasých" Sylvestr, ale jeho pokus ľavačkou spoza pokutového územia preletel tesne ponad bránku. Desať minút pred koncom riadneho hracieho času vyskúšal pozornosť domáceho gólmana Putnockého prudkou strelou spoza šestnástky Kante. Jeho pokus však mieril len do stredu bránky. V 82. min našiel pasom z polovice ihriska Kante za obranou domácich nabiehajúceho ďalšieho legionára Sodjeho, tomu zabránil skórovať brankár Putnocký v spolupráci so svojou stopérskou dvojicou. Do konca zápasu sa už nič vážnejšie neudialo. Slovan zvíťazil 2:0 a v tabuľke sa dotiahol na vedúcu Žilinu na rozdiel jediného bodu.

Hlasy:

Štefan Horný (tréner Slovana):
"Vedeli sme, že nás nečaká ľahký zápas. Senica podľa svojej zostavy a rozostavenia hráčov prišla na Pasienky ofenzívne naladená. Najmä rýchle krídla nám robili značné problémy. V druhom dejstve sme sa dokázali presadiť, keď sa krásnym gólom prezentoval Breznaník a potom aj Karim Guédé. Ubránili sme sa aj črtajúcemu sa tlaku súpera a napokon sme získali veľmi potrebné tri body."

Radim Nečas (tréner Senice): "Ťažko sa mi hodnotí tento zápas. Prehrali sme 0:2 a nesplnili sme cieľ, s ktorým sme cestovali do Bratislavy. V prvom polčase sme hrali pomerne dobre v defenzíve. Nerozhodný výsledok sme chceli udržať čo najdlhšie, čo sa nám nepodarilo. V druhom polčase sme urobili individuálne chyby, čo dokázal Slovan potrestať dvoma gólmi v krátkom slede. Snažil sme sa ešte striedaniami oživiť našu hru, ale neúspešne."