Main Content

Ďalší slovenský tréner dostal v zahraničí padáka

nedeľa, 16. október 2016 11:25 | Autor: Filip Chudý

Ďalší slovenský tréner dostal v zahraničí padáka
Ďalší slovenský tréner dostal v zahraničí padáka | zdroj: © TASR

Už tretíkrát v krátkom čase sa znížil počet slovenských hlavných trénerov v zahraničí. Ten najčerstvejší sa dotkol aj kapitána 21-tky Adama Zreľáka, keďže boli odvolaní ľudia, ktorí ho angažovali.

Slovenský futbal nemá až tak veľa trénerov v zahraničí, tobôž v najvyšších súťažiach, no ich počet sa opäť znížil. Nie tak dávno skončil na lavičke gruzínskeho klubu Dinamo Tbilisi Juraj Jarábek, s ktorým sa porúčali aj jeho slovenskí asistenti Branislav Mráz a Milan Ivanka, resp. Michal Hipp bol v Jihlave degradovaný z pozície hlavného trénera na asistenta. No a po sobote máme o ďalšieho slovenského trénera, ktorý viedol zahraničné prvoligové mužstvo, menej.

Krátko po domácej prehre v Brnom 1:2 sa rozhodlo predstavenstvo klubu FK Jablonec odvolať z pozície hlavného trénera 46-ročného Slováka Zdenka Frťalu. Spolu s ním skončil vo funkcii športového riaditeľa klubu Ivan Horník, oba odchody potvrdila klubová stránka. „Frťala opúšťa Jablonec po negatívnej šnúre deviatich zápasov bez víťazstva. V doterajšom priebehu sezóny mužstvo ani raz neudržalo čisté konto. Po vyradení z Českého pohára na pôde Královho Dvora sa definitívnou ranou stala domáca ligová prehra s Brnom,“ píše sa na fkjablonec.cz.

Do tohto klubu nedávno prestúpil aj kapitán slovenskej reprezentácie do 21 rokov Adam Zreľák, ktorého angažovala práve čerstvo odvolaná dvojica. Aký to teda bude mať dopad na nášho útočníka, to ukáže až budúcnosť, keď sa po zranení vráti na trávniky.