Main Content

Slovensko stúpne v rebríčku FIFA, stále sme vo svetovej špičke

nedeľa, 16. október 2016 13:38 | Autor: Filip Chudý

Slovensko stúpne v rebríčku FIFA, stále sme vo svetovej špičke
Slovensko stúpne v rebríčku FIFA, stále sme vo svetovej špičke | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia si po dvoch októbrových zápasoch polepší v rebríčku FIFA. Ak by sa rátal iba ten, postúpime na svetový šampionát.

V septembrovom vydaní rebríčka FIFA sme si pohoršili o štyri miesta, ale náš pád sa nielenže zastavil, ale dokonca pôjdeme nahor. Podľa prepočtov by sme sa mali z 28. pozície posunúť o dve priečky vyššie. A hoci je to trochu horšie umiestnenie, ako bol náš rekord, ktorým je 14. priečka z minulého roka, stále môžeme právom tvrdiť, že sme v širšej svetovej špičke, keďže práve 32 účastníkov má svetový šampionát.

Prehra v Slovinsku nám síce nepomohla, keďže to sa nachádza v rebríčku FIFA na 67. mieste, hoci po novom by malo byť 52., no vďaka hladkej výhre nad Škótskom (44. miesto, po novom bude 57.), sme si celkovo polepšili o 20 bodov. Tesne pred nami bude o tri body Turecko a rovnako o tri body za nami pre zmenu Irán.

Nový rebríček FIFA by mal byť zverejnený vo štvrtok, pričom jeho lídrom zostane Argentína, ale už pred Nemeckom a Brazíliou. Ďalší naši kvalifikační súperi by mali byť v takomto poradí: 12. Anglicko, 98. Litva, 177. Malta. Pre zaujímavosť ešte poradie našich susedov: 15. Poľsko, 22. Maďarsko, 29. Ukrajina, 30. Rakúsko a 40. Česko.