Main Content

Ideálna zostava 12. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 17. október 2016 14:16 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 12. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 12. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V prvom kole druhej tretiny súťaže zaujala jasná výhra Žiliny a tiež zmena na chvoste tabuľky. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Kuciak (Podbrezová) – Pripísal si na svoje konto ďalšie čisté konto, ktoré bolo základom víťazstva železiarov. V prvom polčase za bezgólového stavu chytil čistý gól, keď skvele do protipohybu vyškriabal hlavičku Tambeho. Následne zneškodnil aj centrovanú strelu Mikoviča a zvyšok duelu už mohol len koncentrovane dochytať.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina) – Na najväčšej demontáži v doterajšom priebehu ligového ročníka sa podieľala celá žilinská zostava. Veľa akcií sa začínalo už v obrane hostí a zároveň hosťujúci obrancovia takmer všetky domáce akcie vyriešili. Darilo sa v tomto smere aj Maboukovi, ktorý navyše na jeden gól stihol prihrať.

Jaroslav Kostelný (Podbrezová) – Najlepšia ligová obrana aj v Trnave ukázala, prečo má takýto prívlastok. Domáci sa síce snažili, ale len narážali na podbrezovský múr, ktorý nevedeli žiadnym spôsobom prekonať. Kostelný riešil centre vo vzduchu aj po zemi, pričom blokoval tiež strelecké pokusy.

Jaroslav Machovec (Myjava) – Kopaničiari potvrdili úlohu favorita a Zlaté Moravce-Vráble poslali domov s prázdnymi rukami. Základom ich víťazstva bola hlavne kvalitná defenzíva, ktorá toho hosťom prakticky nič nedovolila. Dobrý zápas odohral Machovec, ktorý svoj výkon korunoval presným zásahom.

Stredopoliari

Musefiu Ashiru (Prešov) – Tento mladý a šikovný Nigérijčan opäť potvrdil, že je pre Prešov veľkou posilou. Víťazstvo nad Ružomberkom totiž nesie jeho výrazný podpis. Prvú gólovú akciu domácim  rozbehol individuálnou akciou v strede poľa. A druhú, ktorá znamenala víťazstvo, zakončil sám presnou strelou.

Vukan Savičevič (Slovan) – Dlhšie síce pauzoval kvôli zlomenine ruky, ale v prvom stretnutí po návrate z maródky potvrdil, čo naznačil hneď po príchode nového trénera Vukomanoviča. Ten ho akoby pokropil živou vodou, čo ukázal aj proti Senici. Bol to práve Savičevič, kto vybojoval pokutový kop a navyše neskôr prihral na druhý gól.

Ivan Santiago Diaz (Žilina) – Žilinčania Dunajskostredčanov doslova zosmiešnili. Boli jasne herne lepší o čo sa postaral žilinský stred podľa na čele s týmto Argentínčanom. Ten úspešne riadil žilinskú kombináciu a navyše to bol práve on, kto krásnym pasom za obranu začal prvú gólovú akciu.

Emmanuel Mensah (Michalovce) – Počas zimnej prestávky bol tento Ghančan na skúške v Trenčíne, ktorý ho nakoniec neangažoval, možno aj preto mal Mensah extra motiváciu. Občas si tento kvalitný driblér robil z Trenčanov pomaly až srandu, ale hlavne vybojoval vylúčenie a priamy kop, z ktorého padol prvý gól, no a druhý neskôr strelil sám.  

Útočníci

Nikolas Špalek (Žilina) – Zápas na neutrálnej pôde v Senci chutil aj Špalekovi, keďže pomohol rozmontovať Dunajskostredčanov na súčiastky. Práve Špalek mal veľký podiel na naštartovaní žilinského stroja, keď na prvý gól prihral Káčerovi. Neskôr sa aj on zapísal do streleckej listiny po prihrávke od Otubanja.  

Yusuf Otubanjo (Žilina) – Keď máte pohodu na kopačkách, vyjde vám absolútne všetko, čo bol aj prípad tohto Nigérijčana. Strelil v Senci dva góly, pričom hlavne prvý bol ukážkový, keďže sa to lepšie trafiť nedalo. No Otubanjo góly nielen dával, ale aj na dva prihral a bol hlavnou hviezdou zápasu.  

Filip Hlohovský (Žilina) – Hráči DAC-u nevedeli v sobotnom stretnutí hlavne v prvom polčase kam skôr skočiť, čo bola aj Hlohovského zásluha. Ten vyčaroval výbornú kolmicu za obranu na Otubanja pred druhým gólom, keď mu loptu spracoval domáci hráč, no a neskôr strelil gól sám, keď mu Nigérijčan gólovú asistenciu opätoval.