Main Content

16-ročný zázrak z Luxemburska láme rekordy. Kto je Vincent Thill?

pondelok, 17. október 2016 12:54 | Autor: Timotej Gašper

16-ročný zázrak z Luxemburska láme rekordy. Kto je Vincent Thill?
16-ročný zázrak z Luxemburska láme rekordy. Kto je Vincent Thill? | zdroj: © TASR

Fenomén mladých zázrakov pokračuje a tentokrát sa jedná len o 16-ročnú hviezdu z Luxembruska, ktorá už dokázala zlomiť pár rekordov a stala sa hlavným cieľom pre najväčšie kluby sveta. Predstavujeme zázrak menom Vicent Thill.

Najnovším teenagerom v kurze sa stáva Vincent Thill. Rodák z Luxemburska začal s futbalom doma, no v roku 2012 ho do akadémie zlákali francúzske Méty. Univerzálny záložník prežil v posledných rokoch úžasný progres, ktorý ho začiatkom tejto sezóny vystrelil až do prvého tímu účastníka Ligue 1.

Na debut si nemusel počkať dlho a 21. septembra 2016 nastúpil na záverečných 8 minút do zápasu proti Bordeaux, ktorý ale jeho Méty prehrali 0:3. Týmto aktom Vincent zlomil rekord Ligue 1 ako najmladší debutant narodený v roku 2000. Aby toho náhodou nebolo málo, jeho klubový debut tiež znamenal rekord v TOP 5 európskych ligách.

Keďže reprezentácia Luxemburska nemá veľké nároky, zázračné dieťa nemalo problém dostať sa do záverečnej nominácie prvého tímu ešte v marci 2016 a v priateľskom zápase proti Nigérií si dokázal otvoriť strelecký účet. Aj keď je účasť Luxemburska na záverečnom turnaji takmer nemožná, pre mladého hráča je kvalifikácia skvelou možnosťou ukázať sa. Thill napriek veku predvádza v strede ihriska veľmi slušné výkony, ktoré zaujali nejedného giganta.

Áno, je to pravda, Vincent je v zozname Realu Madrid a jeho zložka leží priamo na stole Zinedine Zidanea,“ prezradil Thillov agent Didier Philippe v nedávnom rozhovore pre Foot Mercato.

Real Madrid, Bayern Mníchov, no to nieje všetko. Je úplne prirodzené, že ak niekto debutuje v 16 rokoch v Ligue 1 a hráva za národný tím, tak priťahuje veľa pozornosti. Držím kontakt s viacerými klubmi. Vincent je zázračný talent, o tom niet pochýb. Má magickú ľavú nohu a je rýchlo sa dokáže zorientovať na veľmi malom priestore,“ dokončil v rozhovore hráčov zástupca.