Main Content

Výborná a horšia správa pre slovenskú reprezentáciu z Berlína

streda, 19. október 2016 09:29 | Autor: Filip Chudý

 Výborná a horšia správa pre slovenskú reprezentáciu z Berlína
Výborná a horšia správa pre slovenskú reprezentáciu z Berlína | zdroj: © TASR

Reprezentačnému trénerovi Jánovi Kozákovi chýbali v nedávnych stretnutiach až dvaja hráči Herthy Berlín. V novembrových dueloch by to mal byť už asi len jeden.

Oficiálna stránka nemeckej Herthy Berlín informovala o tom, že slovenský reprezentant Peter Pekarík je už v plnom tréningovom nasadení. Podľa nej už absolvoval s mužstvom celý tréningový proces a mal by byť pripravený na najbližšie zápasy. Pekarík absentoval tri týždne kvôli svalovému zraneniu, ktoré ho pripravilo nielen o klubový program, ale hlavne o októbrové reprezentačné stretnutia v Slovinsku a doma so Škótskom.

No z prostredia berlínskeho klubu prišla na Slovensko aj ďalšia správa týkajúca sa našej reprezentácie. V utorok už na trávniku individuálne trénoval aj Ondrej Duda, čo je síce dobrá správa, ale podľa všetkého si už na jeseň nezahrá a najskôr sa objaví v súťažnom zápase až v jarnej časti. Ak sa to potvrdí, vynechá zrejme aj novembrové reprezentačné stretnutia.

Po letnom prestupe z Legie Varšava má totiž Duda na novom pôsobisku problémy s kolenom, kvôli ktorým stále čaká na debut v novom drese. Nemecký portál kicker.de v minulých dňoch informoval, že Hertha bude pri Dudovi trpezlivá, nechá mu čas, aby dohnal zameškané v tréningoch a s najväčšou pravdepodobnosťou jeho služby využije až v budúcom roku.