Main Content

Akinfeev je rekordmanom Ligy majstrov. Tým najhorším spôsobom

štvrtok, 20. október 2016 11:13 | Autor: Jakub Vaverka

Akinfeev je rekordmanom Ligy majstrov. Tým najhorším spôsobom
Akinfeev je rekordmanom Ligy majstrov. Tým najhorším spôsobom | zdroj: © TASR

Keď sa hovorí o svetových brankároch a dosahovaní rekordov, spomínajú sa zväčša tie isté mená. Či už ide o Neuera, Buffona či Čecha, všetci majú na svojom konte minimálne jeden rekordný zápis. Rekordérom je však aj dlhoročný ruský brankár Igor Akinfejev. Drží totiž primát v Lige majstrov. I keď nie veľmi priaznivý.

Portál 90min.com informuje, že Igor Akinfejev dosiahol v Lige majstrov míľnik, aký sa ešte nepodaril žiadnemu inému brankárovi. Rus však dosiahol to, čo mu zrejme žiaden z jeho brankárskych kolegov na svete nezávidí.

Muž, ktorý sa mal svojho času stať nástupcom legendárneho Holanďana Edwina Van der Sara v Manchestri United, totiž dostal gól už v rekordných štyridsiatich zápasoch Ligy majstrov za sebou. Premenené na roky, Akinfejev dostáva gól v každom zápase Champions League od prvého novembra 2006, kedy inkasoval od londýnskeho Arsenalu.

Už takmer desaťročie si teda neudržal čisté konto, i keď v utorok proti AS Monako bol k tomu veľmi blízko. CSKA viedol v domácom prostredí nad francúzskym celkom 1:0, avšak v 87.minúte sa presadil hosťujúci Silva a stav zápasu vyrovnal.

Už 2. novembra čaká oboch súperov skupinová odveta, pričom ak CSKA Moskva opäť inkasuje a v bráne bude stáť jeden z najskúsenejších hráčov súčasného ruského futbalu Igor Akinfejev, bude to oficiálne viac ako desať rokov, čo si neudržal čisté konto.