Main Content

FOTO: Ronaldo svojou fotkou nahneval budhistov. Čelí ostrej kritike fanúšikov

piatok, 21. október 2016 15:06 | Autor: Jakub Vaverka

FOTO: Ronaldo svojou fotkou nahneval budhistov. Čelí ostrej kritike fanúšikov
FOTO: Ronaldo svojou fotkou nahneval budhistov. Čelí ostrej kritike fanúšikov | zdroj: © TASR

Portugalská futbalová megastar Cristiano Ronaldo je známy tým, že často zverejňuje na sociálnych sieťach nielen športové fotografie, ale aj udalosti zo svojho života. Práve posledný zverejnený náhľad do súkromia však vyvolal veľkú vlnu kritiky.

Ronaldo vo štvrtok zverejnil na svojom profile na Instagrame fotku, na ktorej stojí pri soche Budhu, pričom pravú nohu má vyloženú na jej podstavci. Snímok 31- ročného bombardéra sa okamžite stal terčom ostrej kritiky. Komunita Budhistov ju totiž vníma ako prejav dešpektu a žiadajú, aby ju Ronaldo čo najskôr ostránil.

Hoci Cristiano Ronaldo určite nemal v úmysle svojou fotografiou nikoho uraziť, vytvoril zbytočnú kontroverziu. Zaujímavé pritom je, že len nedávno zamestnal krásnu dcéru svojho agenta Jorgeho Mendesa práve na to, aby sa starala o jeho účty na sociálnych sieťach a kontrolovala ich obsah vratane zverejnených príspevkov. Marisa kontroverziu poslednej fotky Ronalda musela teda tiež prehliadnúť.

Portál 90min.com vybral niekoľko reakcií fanúšikov z Twitteru pohoršujúcich sa nad celou situáciou.

John Asford: „Ronaldo by sa mal stať Budhistom, začať veriť v reinkarnáciu a dúfať, že sa zrodí ako iný človek v inej ére. To je jeho jediná možnosť.“

Paul Morrissey: „Ronaldo uráža týmto príspevkom všetkých Budhistov. Je to očividne neuvedomelá chyba, ale aj tak.“

Suraj Singh: „Nechutné a neakceptovateľné. Ronaldo, toto nie je futbalová lopta, je to socha Budhu. Socha, ku ktorej sa modlia milióny ľudí.“

Zikrinziar: „Upokojte sa, určite nechcel nikoho uraziť.“

Itztruble: „Mali by ste mu skôr dať nejakú radu a nie ho kritizovať.“

Choriderv5: „Chlapče, nie je to slušné, vieš o tom?“

Minnbohtetaung: „Ronaldo, si divoké zviera, ako nejaký pes.“