Main Content

Analýza 12. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 11,12

sobota, 22. október 2016 11:30 | Autor: Filip Chudý

Analýza 12. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 11,12
Analýza 12. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 11,12 | zdroj: © TASR

Cez víkend sú na pláne tri regionálne derby, každé v inej časti Slovenska, no aj nečakaný šláger kola. My sme sa pozreli na to, ako by mohli dopadnúť zápasy tipérskym pohľadom.

Zlaté Moravce-Vráble – Slovan (sobota o 17:00)

ViOn klesol na posledné miesto tabuľky, preto nad ním visí imperatív víťazstva, inak na dne tabuľky zostane. Pri Slovane je vlastne jedno, na ktorom mieste je, on musí vyhrávať stále, aj keď pri súčasnom postavení ešte o niečo viac. ViOn koncom júla dal Trenčínu trojku, no odvtedy získal len tri body a nevyhral deväť ligových duelov. Celkovo prehral päť zápasov za sebou, naopak Slovan štyri súťažné stretnutia za sebou vyhral. Nie je síce ešte v dokonalej pohode, ale zároveň určite v oveľa väčšej ako domáci. Ak sa nič nepredvídané nestane, Slovan vyhrá, dokonca by neprekvapilo, ak o viac ako gól (kurz 2,66)

Náš tip:2 výhra hostí v kurze 1,60 na Tipsport.sk


 

Myjava – Podbrezová (sobota o 17:00)

Kto by to bol vôbec niekedy povedal, že šláger kola v najvyššej súťaži bude mať takéto obsadenie? No obe mužstvá sa k tomu dostali kvalitnou prácou. Myjava a aj Podbrezová vedia zápasy vyhrávať, o čom najlepšie svedčí to, že veľa bodov majú za nízke skóre (15:10, resp. 14:4). Gólová prestrelka sa čakať nedá, veď ešte ani raz v ich vzájomných zápasoch nepadli viac ako tri góly. Môže to byť duel o jednom góle. Skôr veríme domácim, ale Podbrezová už neraz v sezóne prekvapila, aj keď teraz jej víťazstvo nečakáme. Odporúčame stávku bez remízy (SBR) na Myjavu. Ak by sa zrodila remíza, stávka sa vám vracia, prehráte iba pri dvojke.

Náš tip:SBR, 1 výhra domácich v kurze 1,70 na Tipsport.sk


 

Michalovce – Prešov (sobota o 17:00)

Vôbec prvýkrát v histórii sa východniarske derby v najvyššej súťaži odohrá na Zemplíne. Michalovce síce majú o osem bodov viac v tabuľke, ale toto derby nemá vysloveného favorita, keďže Prešov opustil posledné miesto, čo mu môže len pomôcť, podobne, ako nový tréner, aspoň dočasne, aj keď ten opäť nebude na lavičke, no nový asistent trénera áno. Vzhľadom na daždivé počasie sa dá očakávať v Michalovciach veľmi ťažký terén, pričom sa môže stať, že to bude taký posledný klinec do rakvy pre hraciu plochu pred rekonštrukciou. Na takom teréne sa asi iba ťažko zrodia gólové hody, navyše tie by sa nečakali ani na ideálnom ihrisku.

Náš tip:padnú 0-2 góly v kurze 1,63 na Tipsport.sk


 

Ružomberok – Žilina (sobota o 17:00)

Stredoslovenské derby má favorita v Žiline, veď po šesťgólovom predstavení s Dunajskou Stredou sa od nej bude opäť veľa čakať. No to môže byť pre Ružomberok malá výhoda, aj keď treba povedať, že tá je negovaná tým, že zrejme bude musieť vyhrať. Z ostatných troch zápasov totiž získal len bod, vypadol z pohára, čo na Liptove vždy zvyšuje napätie... Bude to súboj dvoch najlepších ligových ofenzív, čo by malo sľubovať gólové hody. Navyše už v šiestich vzájomných zápasoch týchto klubov za sebou padli minimálne dva góly, alebo ak chcete, v ostaných jedenástich vzájomných zápasoch padli až desaťkrát aspoň dva góly, sedemkrát dokonca tri a viac. Preto sa tip na to, že aj teraz padnú aspoň dva javí ako tutovka (kurz 1,23), tip na tri góly a viac, zas ako zaujímavá tipérska výzva (kurz 1,76).

Náš tip:padnú 2 góly a viac v kurze 1,23 na Tipsport.sk


 

Senica – Trenčín (sobota o 20:30)

Ak sa chce Trenčín aspoň na oko vrátiť do hry o pohárové priečky, bude musieť vyhrať, ak nie a mužstvá za ním budú bodovať, pomaly sa začne spájať s bojom o záchranu, keďže až taký bodový vankúš na posledné priečky nemá. Pre Trenčanov je preto dobrou správou, že hrajú práve so Senicou, ktorú už šesťkrát za sebou porazili, navyše Záhoráci štyrikrát za sebou prehrali a už osem súťažných zápasov za sebou nevyhrali. Senica navyše nepôsobí na trávniku dobre. Ak to Trenčín opäť nepobabre, mal by vyhrať.

Náš tip:2 výhra hostí v kurze 2,04 na Tipsport.sk


 

Trnava – Dunajská Streda (nedeľa o 17:30)

Obaja dostali pred týždňom poriadnu facku, ktorú chcú v západoslovenskom derby odčiniť. Otázkou bude to, kto sa z nej skôr preberie, odpoveď na túto otázku je zas pred duelom neznáma. Dunajskostredčanom by mala pomôcť výmena trénera, aj keď ten nemal prakticky čas niečo zmeniť, preto skôr pôjde iba o nejakú liečbu šokom. Výhodou Trnavy by malo byť domáce prostredie, aj keď nízke návštevy sa na veľkom štadióne strácajú, pričom frustrácia tamojších divákov je aktuálne pomerne veľká, čiže z výhody môže byť aj nevýhoda. Príliš veľa otáznikov visí nad týmto stretnutím, čo je znak toho, že by ste sa mu radšej mali na tiketoch vyhnúť.

Celkový kurz našich tipov:11,12 na Tipsport.sk