Main Content

VIDEO: Študent sa zo dňa na deň stal hráčom NHL. Vancouver sa postaral o nevídaný príbeh

sobota, 22. október 2016 19:21 | Autor: Martin Gregor

VIDEO: Študent sa zo dňa na deň stal hráčom NHL. Vancouver sa postaral o nevídaný príbeh
VIDEO: Študent sa zo dňa na deň stal hráčom NHL. Vancouver sa postaral o nevídaný príbeh | zdroj: © TASR

Študent University od British Columbia sa doslova zo dňa na deň stal hráčom NHL. Zahrala mu do karát nečakaná zhoda okolností a veľké šťastie.

Na Matta Hewitta sa usmialo neuveriteľné šťastie po tom, ako sa Vancouveru Cancucks v deň zápasu proti St. Louis zranil Ryan Miller a z farmy Utica Comets, ktorá je vzdialená až 4700 kilometrov, neboli schopní povolať včas náhradu.

Klub sa preto rozhodol zavolať Mattovi, brankárovi, ktorý sa už dávnejšie rozhodol venovať štúdiu a hokeju sa venuje len na amatérskej úrovni. 23-ročný Kanaďan ponuku s radosťou prijal, s klubom podpísal zmluvu na jeden deň a vo večernom stretnutí sedel na striedačke.

,,Cítil som sa ako jeden z nich," opisoval svoj zážitok a priznal, že hráči Vancouveru neváhali a občas si zavtipkovali na jeho účet. ,,Ja som neváhal a vrátil som im to. Viete, taká je hokejová kultúra," opisoval s úsmevom.

,,Môžem si to pridať do životopisu. Môžem povedať, že som žil jeden večer svoj sen. Toto si veľa ľudí nemôže povedať,'' vyhlásil po zápase.

Vancouver v spomínanom stretnutí porazil St. Louis až po predĺžení 2:1. Kormidelníkovi tímu Williemu Desjardinsovi určite padol menší kameň zo srdca, že si svoju úlohu zastal Jacob Markstrom. Keby sa zranil, do hry by sa totiž dostal brankár, ktorý nemá žiadne skúsenosti s profesionálnym hokejom.