Main Content

Slovensko na MS 2018 nepostúpi, tvrdí počítačová simulácia

nedeľa, 23. október 2016 13:16 | Autor: Filip Chudý

Slovensko na MS 2018 nepostúpi, tvrdí počítačová simulácia
Slovensko na MS 2018 nepostúpi, tvrdí počítačová simulácia | zdroj: © TASR

Kvalifikácia na MS 2018 sa síce uzavrie až za viac ako rok, ale už sa robia prvé odhady. Podľa nich Slovensko do Ruska nepostúpi. Akú máme podľa počítača postupovú šancu?

Boj o MS 2018 v Rusku má za sebou úvodnú fázu, ktorá rozdala karty. Kto všetko nakoniec do Ruska postúpi, to sa dozvieme až v novembri budúceho roka, no už sa robia prvé odhady. Stránka Football rankings to vykonala na základe počítačovej simulácie, do ktorej zahrnula aktuálne ELO hodnotenie, ktoré vzniká na základe všetkých medzištátnych zápasov.

Ak by mala byť počítačová simulácia správna, toto bude spolu s Ruskom menoslov účastníkov MS 2018:

AFC: Irán, Austrália, Kórejská republika, Japonsko
CAF: Egypt, Pobrežie Slonoviny, Senegal, Nigéria, Tunisko
CONCACAF: Mexiko, Kostarika, USA, Panama
CONMEBOL: Brazília, Uruguaj, Argentína, Kolumbia, Čile
UEFA: Nemecko, Francúzsko, Anglicko, Španielsko, Belgicko, Švajčiarsko, Taliansko, Portugalsko, Chorvátsko, Poľsko, Írsko, Holandsko, Island

Po októbrových zápasoch dáva počítačová simulácia najväčšie šance Nemecku, ktoré podľa nej postúpi na 99,71 %. Na druhom mieste je Brazília (98,24 %) a tretie Francúzsko (94,87 %). Slovensko má mať v tejto chvíli postupovú šancu vyčíslenú na 17,15 %, ale v porovnaní s predchádzajúcou simuláciou, ktorá bola pred októbrovými zápasmi (15,44 %), je zas o niečo vyššia.