Main Content

Ideálna zostava 13. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 24. október 2016 13:46 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 13. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 13. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Žilina pevne drží líderskú pozíciu a Slovan po gólovom galapredstavení opäť poskočil v tabuľke vyššie. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Kuciak (Podbrezová) – Pripísal si na svoje konto deviate čisté konto, ktoré bolo základom pre ďalšie víťazstvo železiarov. V Myjave vytiahol v zlomových situáciách kľúčové zákroky. Hlavne pri čistej šanci Kukoľa, ktorého zarmútil neskôr aj druhýkrát. Sálal z neho pokoj, ktorý dodával aj mužstvu.

Obrancovia

Peter Čögley (Trnava) – Minulý domáci zápas mu nevyšiel, preto mal väčšiu motiváciu to napraviť proti Dunajskej Strede. A hoci sú na ňom vidieť ešte kondičné resty spôsobené zranením, v závere pomohol ubrániť najtesnejšie víťazstvo, keď obetavo zblokoval možno gólovú strelu Pačindu. Navyše práve Čögley poslal Tambemu gólovú prihrávku.

Jaroslav Kostelný (Podbrezová) – Najlepšia ligová obrana opäť dokázala, prečo má takýto prívlastok. Podbrezovský múr odolal aj v Myjave, pričom jeho hlavným obranným pilierom bol Kostelný. Kapitán prekvapenia sezóny išiel príkladom, keď aj vlastným telom zabránil možno gólovej strele Sládeka a následne platilo nedáš, dostaneš.

Jakub Holúbek (Žilina) – Pod Čebraťom sa mu hralo dobre, čo potvrdil oboma smermi. Dozadu nemal veľký problém s tentoraz sterilnými krídlami Liptákov, naopak, sám súperovi podkuroval, pričom to bol práve Holúbek, kto prihral na víťazný gól duelu, keď nabil spätnou prihrávkou Hlohovskému.

Stredopoliari

Musefiu Ashiru (Prešov) – Nováčik súťaže jeho angažovaním získal poklad, pretože postupne sa rozohral na najlepšieho hráča Prešova. Mladý a šikovný Nigérijčan aj v Michalovciach potvrdil dobrú formu, keď strelil oba góly domácich, pričom pri oboch ukázal svoje majstrovstvo.

Michal Škvarka (Žilina) – Žilinčania v Ružomberku hlavne po prvom góle herne dominovali, na čom má Škvarka veľkú zásluhu. Domáci síce dlho výsledkovo žili, ale v detailoch boli lepší hostia, ktorí zaslúžene vyhrali, keď o tom definitívne rozhodol práve po Pečovskom zastupujúci kapitán.

Vukan Savičevič (Slovan) – Ďalší koncert z jeho strany. Takto hrajúci Savičevič patrí medzi najlepších tvorivých stredopoliarov v lige, ak nie je vôbec najlepší. Skvelými kolmicami za obranu vymyslel dva góly, pričom ak by spoluhráči lepšie zakončovali, bolo by ich výrazne viac. Ako na to, im ukázal sám krásnou strelou pri víťaznom góle.

Stanislav Danko (Michalovce) – Vo východniarskom derby mali obe mužstvá dvojgólových hrdinov, domáci ho našli vo svojom odchovancovi. Danko dvakrát dokázal zmazať náskok hostí, čím Zemplínčanom zabezpečil bod. V oboch prípadoch sa presadil vďaka presnej strele z vnútra pokutového územia.

Mitchell Schet (Slovan) – Po dobrom vstupe do sezóny sa trochu odmlčal, ale v Zlatých Moravciach dal o sebe opäť vedieť. Vie síce hrať ešte výrazne lepšie, ale na domácich to stačilo a pomohol ich rozobrať. Všetko rozbehol prvý gól, na ktorý ideálne prihral Soumahovi a domácich definitívne zarezal jeho center, ktorý „zužitkoval“ Pintér.  

Útočníci

Endy Opoku Bernadina (Podbrezová) – Už druhý zápas za sebou splnil sen každého trénera, pretože si počkal na svoju šancu a tú chladnokrvne využil. Bolo tak v Trnave a aj v Myjave. Na kopaniciach využil tečovanú prihrávku Podia, strelil víťazný gól a tým zabezpečil ďalšie tri body svojmu mužstvu.    

Aleksandar Čavrič (Slovan) – Táto posila sa Slovanu skutočne vydarila, čo srbský reprezentačný útočník do 21 rokov ukazuje od prvých momentov v novom drese. Ešte síce nie je na vrchole formy, ale stále sa zlepšuje. V Zlatých Moravciach prihral na dva góly, ale jemu súdené nebolo skórovať, aj keď sa vďaka kvalite dostal do štyroch čistých šancí, no tie mal riešiť lepšie.