Main Content

Trnavskí fanúšikovia doma fandiť nebudú, nepáči sa im fungovanie klubu

pondelok, 24. október 2016 12:19 | Autor: Filip Chudý

Trnavskí fanúšikovia
Trnavskí fanúšikovia | zdroj: © TASR

Fanúšikovia Spartaka Trnava vyhlásili, že sa im nepáči fungovanie klubu a degradácia klubovej značky presiahla podľa nich prijateľnú hladinu. Z toho dôvodu na vlastnom štadióne nebudú fandiť.

V nedeľnom zápase 13. kola Fortuna ligy Trnava – Dunajská Streda (1:0) najviac zaujalo ticho na tribúnach, vďaka čomu bolo počuť každý hlas na štadióne. Kým inokedy toto tradičné západoslovenské derby patrilo k zápasom s najlepšou atmosférou v našej lige, teraz obe fanúšikovské strany akoby zápas odignorovali, aj preto bolo na tribúnach len 2150 ľudí, čo je najnižšia návšteva na novom trnavskom štadióne.

Domáca strana to povedala dokonca verejne, keď na facebookovej stránke Ultras Spartak Trnava sa objavil odkaz, ktorý prinášame v plnom znení:

„Po schôdzi môžeme deklarovať nasledovné. Všetci prítomní sa jednoznačne zhodli na tom, že súčasný stav fungovania klubu je neudržateľný a degradácia značky Spartak presiahla prijateľnú hladinu.

Dnešným dňom až do odvolania ukončujeme aktívne fandenie na domácich zápasov. Nebudú visieť žiadne hlavné vlajky, nebudú bubny a ani ,spíkerʻ. Ak nás ďalší vlastníci vlajok podporia a nevyvesia ich, budeme radi.

Týmto nevyhlasujeme bojkot. Nechávame rozhodnutie na každom jednom fanúšikovi. Tiež sa prídeme pozrieť na náš Spartak, ale nechceme niesť svoj aktívny,podpisʻ pod tým, kam tento klub pod súčasným vedením smeruje.

Zároveň chceme zdôrazniť to, že veríme súčasnému trénerovi Karhanovi a jeho predstave o mužstve a hre.

V nadväznosti na to by sme chceli všetkých vyzvať k maximálnej účasti na výjazdoch. Toto mužstvo nie je zlé, len funguje v podmienkach, akých funguje. Oddnes bude pravá trnavská atmosféra fungovať len na ihriskách hostí.

My chceme Spartak!!!“ znie celé stanovisko Ultras Spartak Trnava.