Main Content

Avizoval Ronaldo ofsajd Moratu? Nie je to pravda

pondelok, 24. október 2016 12:40 | Autor: Martin Gregor

Avizoval Ronaldo ofsajd Moratu? Nie je to pravda
Avizoval Ronaldo ofsajd Moratu? Nie je to pravda | zdroj: © TASR

Dnešným "hitom" internetu je video zo zápasu Realu Madrid s Athletic Bilbao (2-1), na ktorom akoby Cristiano Ronaldo avizoval rozhodcom ofsajd pri góle, ktorý strelil jeho spoluhráč Alvaro Morata. Redaktor Daily Mirror však vysvetľuje, že Ronaldo svojim gestom myslel niečo iné.

Ronaldo ako vždy túži po strelení gólu. „Ukradne“ mu ho však Morata, ktorého zásah je v zápase s Bilbaom napokon víťazný. Ronaldo preto zdvíha ruku a avizuje rozhodcom ofsajd. Tak nejak na prvý pohľad vyzerajú zábery zo včerajšieho zápasu.

VIDEO: Zvláštne gesto Ronalda.
Žiadal pri góle spoluhráča Moratu ofsajd?

Pravdou je, že Cristiana Ronalda nemá v láske značná časť futbalových fanúšikov. Nie každému sedí jeho častokrát egoistický spôsob vystupovania. Už v minulosti sme sa stretli s viacerými situáciami, pri ktorých sa Ronaldo neradoval z gólov spoluhráčov, za čo zožal zaslúženú kritiku. Scenár, pri ktorom Ronaldo chce obrať spoluhráča o gól tým, že naznačí rozhodcom ofsajd, dokonale vyhovuje fanúšikom, ktorí Ronalda takpovediac nemusia.

Novinár Ed Malyon z Daily Mirror však vysvetľuje, že v tomto prípade je v tom portugalská hviezda úplne nevinne. Poukazuje totiž na Ronaldov zvláštny zvyk zdvíhať ruku nad hlavu v každej situácii, ktorá by mohla hroziť neuznaním gólu. Podobne ako to bolo včera v prípade Moratu. Kým však obrancovia gesto zdvihnutej ruky používajú, aby čiarového rozhodcu upozornili na ofsajd, Ronaldo ruku zdvíha, aby si u nich overil, že gól naozaj platí.

Dôkazom sú aj nasledujúce dve fotografie zo zápasov Realu s Levante a Atléticom Madrid. V oboch prípadoch konal Ronaldo rovnako, ako včera v súboji s Athletic Bilbao.