Main Content

José Mourinho o svojom živote v Manchestri: Je to katastrofa

streda, 26. október 2016 12:57 | Autor: Jakub Vaverka

José Mourinho o svojom živote v Manchestri: Je to katastrofa
José Mourinho o svojom živote v Manchestri: Je to katastrofa | zdroj: © TASR

Podpis zmluvy Josého Mourinha s Manchestrom United patril medzi hlavné udalosti leta 2016. Portugalský kouč, ktorý svojho času doviedol Chelsea na anglický vrchol, dostal za úlohu vybudovať nový úspešný United. Zatiaľ sa mu to ale nedarí, pričom optimálnu situáciu nezažíva ani mimo ihriska.

„Život v Manchestri je pre mňa trochu katastrofa. Rád by som si totiž niekedy niekam zašiel, ale nemôžem. Chcem len prejsť cez most a ísť do reštaurácie. Nemôžem, je to naozaj zlé. Kúpiť dom? Neviem, neviem. Realitou je, že moja dcéra bude mať čoskoro 20 a syn o pár mesiacov 17. Majú stabilný život. Univerzitu v Londýne. Futbal v Londýne. Priateľov,“ posťažoval sa 53- ročný kormidelník v rozhovore pre Sky Sports.

Portugalčan vie, že sa v meste teší veľkej popularite, preto je prechádzka po uliciach Manchestru preňho tabu. Niekdajší vodca Realu Madrid priznáva, že s rodinou nezažíva ľahkú situáciu: „Prvýkrát sú vo veku, kedy ma nemôžu nasledovať, tak ako v minulosti. Je to prvý raz, čo moja rodina žije odlišným spôsobom."

Kontroverzný kouč, ktorý je často kritizovaný za svoje vyjadrenia, si v živote veľmi zakladá na rodinnom zázemí a súkromí. Práve súkromie, ktoré je preňho ako trénera Manchestru United ťažko udržateľné, je jedným z dôvodov, prečo ešte nemá vlastný byt a býva v hoteli.

„Možno ak by som zohnal dobrý byt s kvalitným prístupom ku garážam, tak by som do toho išiel. Neviem však variť,“ zavtipkoval.