Main Content

Goal.com: 4 veci, ktoré musí urobiť Mourinho, aby sa United začalo dariť

streda, 26. október 2016 12:53 | Autor: Jakub Vaverka

Goal.com: 4 veci, ktoré musí urobiť Mourinho, aby sa United začalo dariť
Goal.com: 4 veci, ktoré musí urobiť Mourinho, aby sa United začalo dariť | zdroj: © TASR

José Mourinho nezažíva v Manchestri United ľahké obdobie. Diablom sa nedarí, niekoľko hráčov je zranených a samotný tréner čelí ostrej kritike fanúšikov. Portál Goal.com vymenoval štyri veci, ktoré musí Portugalčan spraviť, aby sa klubu opäť začalo dariť.

Dostať z Ibrahimoviča všetko, alebo sa ho zbaviť

Zlatan Ibrahimovič mal skvelý vstup do anglickej ligy, strieľal góly a nezdalo sa, že by mu robil prechod medzi Ligue 1 a Premier League značný problém. Následne však Švédovi zvlhol pušný prach. Ak z neho v tomto momente niekto dokáže dostať maximum, je to práve Mourinho. Ak mu to ale nevýjde, portál goal.com odporúča, aby sa ho radšej čím skôr zbavil. Ibrahimovič už mladší nebude a Diabli nutne potrebujú strelca.

Vyriešiť problémy v obrane a to rýchlo

Obrana Manchestru United bola v súboji s Chelsea na smiech. Skúsený stopér Chris Smalling, ktorý má byť oporou tímu, mal prsty v troch góloch The Blues, pričom chvíľami pôsobil na ihrisku strateným dojmom. Spoľahlivý Bailly sa zranil na dva mesiace, Blind taktiež nepôsobí najistejšie. Alternatívou je Argentínčan Marcos Rojo, ktorý by mal aj podľa viacerých fanúšikov United dostať výraznejšiu šancu.

Dopriať Carrickovi priestor

Nová letná posila a najdrahší hráč histórie futbalu, francúzsky stredopoliar Paul Pogba, zatiaľ ďaleko zaostáva za očakávaniami fanúšikov. Goal.com si myslí, že Mourinho by mohol dať popri Pogbovi v zostave väčšiu šancu skúsenému Michaelovi Carrickovi, ktorý by talentovaného mladíka usmernil správnym smerom. Na zahodenie by nebolo ani omilostenie nemeckého záložníka Bastiana Schweinsteigera.

Poraziť Manchester City

Posledný aspekt musí Manchester United naplniť už dnes. Zadanie úlohy je jednoduché - zdolať Manchester City. Ak Red Devils dokážu svojho mestského rivala poraziť a vyradiť ho tak z ligového pohára, umlčia kritikov a demonštrujú svoju silu. V lige však so City prehrali doma 1:2, pričom Sky Blues ukázali, že vedia, ako na Devils hrať. Ak dnes uvidíme prehru Diablov po akomkoľvek priebehu, je možné, že sa začne nahlas hovoriť o konci Josého Mourinha na Old Trafforde.