Main Content

Barcelona zháňa lacného pravého obrancu. Tu sú traja možní kandidáti

štvrtok, 27. október 2016 14:09 | Autor: Timotej Gašper

Barcelona zháňa lacného pravého obrancu. Tu sú traja možní kandidáti
Barcelona zháňa lacného pravého obrancu. Tu sú traja možní kandidáti | zdroj: © TASR

Španielsky gigant plánuje v zime vyriešiť problém s postom pravého obrancu. Britský plátok TheSun prišiel s menoslovom troch hráčov, ktorí majú dostatok skúseností a už čoskoro by mohli obliecť slávny dres „Blaugranas“.

Káder FC Barcelona patrí k najlepším na svete, no v poslednom období má menšiu kvalitu na poste pravého obrancu. Po odchode dlhoročnej opory Daniho Alvesa ostalo miesto na pravej strane defenzívy voľné pre viacero hráčov, no ani jedna z alternatív nedopadla podľa predstáv trénera Enriqueho.

Na tomto poste často nastupuje univerzálny Sergi Roberto, no ten je skôr defenzívny stredopoliar, ako čistokrvný obranca. Nádeje boli vkladané do ďalšieho Španiela, Aleixa Vidala, no ten často laboruje so zraneniami a dokonca sa objavili špekulácie o jeho možnom odchode z Nou Campu. V tejto sezóne sa na pravej strane objavil aj Javier Mascherano, ktorý je ale potrebný v strede zálohy a tiež ako stopér.

Plátok TheSun.uk uviedol viacero možností, ako by Barcelona mohla lacno a šikovne vyriešiť túto dilemu.

Prvým je Stephan Lichsteiner, ktorý patrí k hlavným defenzívnym oporám Juventusu Turín. Už 32-ročný Švajčiar by mohol byť pre Barcu tým správnym ťahom, keďže má obrovské skúsenosti a za sebou už stovky odohraných zápasov. Stephan je napriek veku fyzicky aj technicky veľmi zdatný. V kádri Juventusu však zohráva nesmierne dôležitú rolu, čo môže potenciálny prestup skomplikovať.

Na zozname sa objavuje aj chorvátsky titan Darijo Srna, ktorý je už od roku 2003 ťahúňom a lídrom Šachtaru Doneck. Skúsený lišiak zažil na Ukrajine viacero úspechov, no jeho vek už čoskoro dosiahne číslo 35 a tiež je otázne, ako by zvládal technickú náročnosť španielskej La Ligy.

Tretím a zároveň najšokujúcejším menom je bývalý hráč Chelsea a Liverpoolu, Glen Johnson. Anglický tank má vo veku 32 rokov veľmi bohaté skúsenosti z Premier League, kde dokázal odohrať viac než tri stovky duelov. Johnson strávil dlhých šesť sezón v kádri „The Reds“, no od roku 2015 oblieka dres „The Potters“ zo Stoke City. Glen je robustný a  skúsený obranca, no jeho najväčšou slabinou sú zranenia, na ktoré je mimoriadne náchylný. Napriek tomu, že sa objavil v tomto zozname, je jeho prestup do Barcelony viac než nepravdepodobný.

Okrem troch menovaných možno brať do úvahy aj ostatných skúsených matadorov ako Pablo Zabaleta, Rafinha, Antonio Valencia či Bacary Sagna.

Každý z vyššie spomenutých hráčov je v pokročilom futbalovom veku, čo by sa tiež odzrkadlilo na nízkej prestupovej čiastke, no zatiaľ táto idea ostáva len pri špekuláciách.