Main Content

Extraliga - štvrťfinále: Richard Huna rozhodol o postupe Slovanu do semifinále

nedeľa, 21. marec 2010 19:48 | Autor: TASR

V piatom zápase štvrťfinálovej série medzi Slovanom Bratislava a Zvolenom boli hostia zo Zvolena veľmi blízko k zisku druhého víťazstva, ktoré by ich naďalej udržalo v hre o postup do semifinále extraligy. Slovanistom sa však podarilo v 60. minúte vyrovnať a následne zvrátiť stav dnešného zápasu v predĺžení vďaka gólu Richarda Hunu pár sekúnd pred plánovanými samostatnými nájazdmi. Slovanisti si pripísali štvrté - rozhodujúce víťazstvo.

HC Slovan Bratislava - HKM Zvolen 3:2 po predĺžení (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) - stav série 4:1

* Kliknite na výsledok pre viac informácií (komentár k zápasu, hlasy trénerov, štatistiky, diskusia atď.)

Góly: 57. A. Nedorost (S. Hudec), 59. Hujsa (J. Kováčik, Richard Huna), 70. Richard Huna (A. Nedorost) - 12. Barinka (P. Szabo, Šimurda), 24. Marek Haščák (V. Baláž, Otčenáš)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík, Ország - Junek, M. Novák, 3068 divákov

Zvolenčania ešte nechceli končiť sezónu a od úvodu pôsobili na ľade aktívnejším dojmom, lepšie korčuľovali i kombinovali. Už v 2. min sa popri Bohunickom prehnal ako expres Pucher, jeho zakončenie však nebolo presné. Najväčšiu domácu šancu spálil strelou z prvej spred Laca Lažo, na opačnej strane Konrád vychytal pokus Chovana. V 12. min vyšla hosťom presilovka, Szabovu krížnu prihrávku cez pásmo trafil presne z prvej Barinka - 0:1.

Slovan sa nevedel dostať cez pozornú obranu hostí, jeho hráči navyše robili chyby. Po jednej z nich v 24. min si dal takmer vlastný gól Sersen, puk za Konráda zo skrumáže napokon dotlačil Marek Haščák - 0:2. Rovnaký hráč trafil v 31. min ľavú žŕdku bratislavskej bránky. Zvolenčania sa mohli spoľahnúť na oporu Jána Laca, ktorý zlikvidoval postupne čisté šance Lipianskeho i Demela. Skvelý zákrok vytiahol pri ďalšej presilovkovej šanci Lipianskeho, ktorý si obkorčuľoval bránku, ale Laco sa stihol presunúť a nedovolil mu puk zasunúť do siete. V 37. min mohol vedenie Zvolena zvýšiť Baláž, ale pred Konrádom neuspel, pred hosťujúcou bránkou sa chytal po spálenej tutovke za hlavu Nedorost.

Zvolenčania umne pokrývali priestor medzi červenou čiarou a obrannou modrou, cez ktorý sa domáci nedokázali dostávať a v tretej tretine si dlho poriadnu šancu nevytvorili. Zverenci Ernesta Bokroša sa dopredu veľmi neponáhľali a za červenou čiarou prakticky puk iba nahadzovali za bránku Slovana. V 55. min trafil Bohunický bočnú konštrukciu hosťujúcej bránky, ale domáci sa dočkali až o dve minúty. Hudecovu strieľanú prihrávku z ľavého kruhu usmernil do vlastnej bránky hosťujúci Pucher, ktorého tiesnil Nedorost - 1:2. Slovan hral následne presilovku, presne 60 sekúnd pred koncom tretej tretiny Hujsa pred bránkou tečoval Kováčikovu delovku a poslal zápas do predĺženia. V ňom mal Laco plné ruky a nohy práce, slovanisti sa snažili rozhodnúť. Zvolen domáceho gólmana Konráda prakticky ani neohrozil. O postupe Bratislavčanov do semifinále rozhodol 19 sekúnd pred koncom predĺženia Richard Huna, ktorý dorazil vlastnú strelu od modrej.