Main Content

Cristiano Ronaldo otvorene: Potrebujem hejterov!

piatok, 28. október 2016 14:11 | Autor: Dávid Lech

Cristiano Ronaldo otvorene: Potrebujem hejterov!
Cristiano Ronaldo otvorene: Potrebujem hejterov! | zdroj: © TASR

Cristiano Ronaldo sa rozrozprával o tom, ktorý futbalista bol jeho vzorom v mladosti, aké osobnosti mali najväčší vplyv na jeho život a taktiež prezradil ako v skutočnosti vyzerá jeho vzťah s Messim.

31-ročná opora Realu Madrid, Cristiano Ronaldo, sa narodil na portugalskom ostrove Madeira v meste Funchal, kde z neho vyrástol obrovský futbalový talent svetových rozmerov. V jeho domovine doposiaľ kolujú legendy o tom, ako dokázal pol dňa bez prestávky „koníčkovať“ na ulici bez padnutia lopty. Ako desaťročný začal Ronaldo pôsobiť v tíme Nacionalu. Ten svojho času dĺžil Sportingu Lisabon sumu 22 500 eur, no toľko financií nemal a tak sa oba kluby ústne dohodli – ak Ronaldo prestúpi do metropoly Portugalska, dlh bude zmazaný.

Pre portugalského mladíka sa začala nová etapa života a s odstupom času až teraz ako otec vidí, aká obrovská obeta to bola zo strany jeho rodičov. Už od jeho futbalových začiatkov ho najviac podporovala mama, no veľkú rolu v jeho futbalovom raste zohral aj Aurelio Pereira, hlavný skaut Sportingu, ktorý v ňom vždy videl obrovský talent.

A koho ako malý obdivoval Cristiano Ronaldo? „Keď som bol mladší, vzhliadal som k portugalským hráčom ako Figo a Rui Costa. Videl som ako hrali na najvyššej úrovni – a vedel som, že sa tam chcem dostať tiež,“ tvrdí v rozhovore pre coachmag.co.uk.



V interview okrem iného potvrdil fakt, že najdôležitejšiu úlohu v jeho vývoji zohral Sir Alex Ferguson: „V Sirovi Alexovi Fergusonovi vidím postavu otca. Všetci moji tréneri boli dôležití, no do Realu Madrid som prišiel ako muž, do Manchestru som prichádzal ako chlapec. Zrazu som sa ocitol v jednom z najväčších klubov sveta a potreboval som niekoho ako bol Sir Alex.

Jeden z najlepších futbalistov 21. storočia v rozhovore spomenul ešte niekoľko zaujímavých mien. Na otázku, kto bol jeho najťažším súperom, ktorému čelil odpovedal veľmi jednoznačne – Ashley Cole. „Mal som s ním niekoľko veľkých bitiek. Nedá vám ani sekundu, aby ste sa mohli nadýchnuť. Keď bol na vrchole, bol rýchly, húževnatý a dôrazný. Nikdy to proti nemu nebolo ľahké.



XI najslávnejších futbalových zradcov

A ktorého spoluhráča z Realu Madrid by si vedel predstaviť po svojom boku aj vo vojne? „Pepeho – nie je to len fantastický obranca, na ihrisku nevypustí nič. Dáva do toho všetko.

Ako to už býva zvykom, Ronaldo sa nevyhol menu Lionel Messi ani v rozhovore pre spomínanú stránku coachmag.co.uk. Prekvapujúco ho ale teraz spomenul ako prvý. Na otázku ktorého súpera najviac rešpektuje odpovedal: „Veľký vzájomný rešpekt je medzi mnou a Lionelom Messim. Médiá vytvárajú medzi nami veľkú rivalitu a robia to radi, my nie. Nie je to tak, že sme dobrí priatelia, ale z oboch strán je medzi nami vzájomná úcta.

Najväčšou silou futbalistu, ktorý bral svoju školu len ako hobby a po nociach častokrát bez povolenia navštevoval tréningové centrum Sportingu a cvičil v posilňovni, sú paradoxne jeho nepriatelia. „Negatívni ľudia ma motivujú. Potrebujem „hejterov“ – pomohli mi dosiahnuť to, čo som dosiahol.Povedal som, že som obdivoval Figa a Ruia Costu, ale nikdy som nechcel nikoho napodobňovať, vždy som sa zameriaval na to, aby som bol najlepšou verziou samého seba. Mojou najväčšou inšpiráciou som bol vždy ja sám. Nikto na mňa nekládol väčšie nároky ako som kládol sám na seba.“