Main Content

Žilina nezaháľa, získala do kádra zahraničného reprezentanta

sobota, 29. október 2016 07:08 | Autor: Filip Chudý

Žilina nezaháľa, získala do kádra zahraničného reprezentanta
Žilina nezaháľa, získala do kádra zahraničného reprezentanta | zdroj: © TASR

Futbalisti Žiliny si rozbehli sezónu tak, že môžu pomýšľať len na titul. Navyše ohlásili meno novej posily, ktorou je zahraničný reprezentant.

Aj keď najbližšie prestupové obdobie bude až v budúcom roku, Žilina už teraz ohlásila meno novej posily. Pod Dubeň prichádza 23-ročný moldavský stredopoliar Eugeniu Cociuc, ktorý doteraz pôsobil len v Dacii Kišiňov, ktorú Žilina vyradila minulý rok v 2. predkola Európskej ligy. „Upútal nás už vtedy svojou kvalitou a pohyblivosťou. Preto sme sa následne pokúšali oficiálne osloviť predstaviteľov klubu, no nevedeli sme nájsť spoločné riešenie,“ prezradil pre klubový web športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

Žilinčanom sa ho podarilo získať až teraz, pričom si ho upísali do 30. júna 2019. Teraz sa naskytla priaznivá konštelácia a sme radi, že ho môžeme privítať v Žiline,“ povedal Belaník. Cociuc dvakrát nastúpil v moldavskej reprezentácii, a to v priateľských stretnutiach. Bolo to minulý rok, najprv odohral 14 minút v Luxembursku a neskôr štyri minúty v Azerbajdžane. Naposledy bol v reprezentačnom kádri v septembri tohto roka, ale kvalifikačnú prehru vo Walese (4:0) si pozrel len z lavičky.

Cociuc, ktorý od augusta nehral súťažný duel, sa už pripravuje s novými spoluhráčmi. Je potrebné, aby sme mu poskytli dostatok času na aklimatizáciu, pritom chceme postupne zmazať jeho zápasový aj tréningový deficit, ktorý nadobudol,“ vyjadril sa pre mskzilina.sk Karol Belaník.