Main Content

Analýza 14. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 8,06

sobota, 29. október 2016 11:44 | Autor: Filip Chudý

Analýza 14. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 8,06
Analýza 14. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 8,06 | zdroj: © TASR

Po týždni je opäť šlágrom kola súboj tretieho s druhým, no zaujímavých duelov je výrazne viac. My sme sa pozreli na to, ako by tie mohli dopadnúť z tipérskeho pohľadu.

Michalovce – Senica (sobota o 17:00)

Záhoráci nevyhrali už osem ligových duelov za sebou, pričom päť z nich za sebou prehrali. No ešte viac ako dvakrát takú hroznú sériu ťahali aj pred prvým vzájomným stretnutím v sezóne, pričom vtedy Michalovce doma 2:0 porazili a pretrhli ju. No otázne je, či to dokážu zopakovať, keďže aktuálne ani len trochu nepripomínajú mužstvo, ktoré by mohlo vyhrať na ihrisku súpera. No Senica už bude musieť pomaly zabrať, pretože ak nie a ViOn získa tri body, je v reálnej hre o záchranu, takto ešte má malý bodový vankúš. Michalovce sú zatiaľ ďaleko od boja o záchranu, ale ak by chytili podobne negatívnu sériu ako Senica, spadnú doň. Za predpokladu, že stretnutie nerozbehnú dva zlepené góly, ako tomu bolo pred týždňom vo východniarskom derby, veľa gólov nepadne. Pričom ťažko čakať, že sa niečo také stane dvakrát za sebou. Že padnú maximálne tri, je zrejme tutovka (kurz 1,23), tip na maximálne dva sa javí ako veľmi zaujímavý tip.

Náš tip:padnú 0-2 góly v kurze 1,67 na Tipsport.sk


 

Myjava – Dunajská Streda (sobota o 17:00)

Čo sa týka vzájomných zápasov, v nich je o niečo úspešnejšia Myjava, pričom na kopaniciach Dunajskostredčania ešte nevyhrali, iba raz remizovali. No ak nechce byť DAC spájaný s tuhým bojom o záchranu, bude musieť začať vyhrávať, čo dokázal zatiaľ len raz. Dunajská Streda síce naznačila malé zlepšenie pod novým trénerom v Trnave, kde určite nebola horšia, ale prehrala. Aj Myjava pred týždňom zaváhala, keď doma nestačila na Podbrezovú. A hoci sú domáci podľa tabuľky jasný favorit (kurz na nich je 1,90), ono to nemusí byť až tak jasné, poistenie sa preto priam pýta.

Náš tip:1X neprehra domácich v kurze 1,21 na Tipsport.sk


 

Trenčín – Zlaté Moravce-Vráble (sobota o 17:00)

Trenčín pred touto sezónou porazil ViOn 11-krát za sebou, z toho bolo 10 ligových zápasov a jeden pohárový, no následne prehral v Zlatých Moravciach rozdielom triedy 3:0. Pre ViOn je to doteraz jediná ligová výhra v sezóne. Medzitým sa prepadol na posledné miesto a nič nenasvedčuje tomu, že by sa mal rýchlo dostať vyššie. No v kríze je aj Trenčín. Síce vyhral v Senici, ale domáci za prvé boli jaloví a za druhé si museli dať vlastný gól, aby Trenčín vyhral, inak by sa to asi ťažko stalo. Trenčania nemajú takú fazónu, aby to bola jednotka (kurz 1,22) bez obáv, aj keď je to najpravdepodobnejší rezultát. No keďže sa jedná nižší kurz, pričom vývoj duelu, čiže aj ostatné tipy, môže byť akýkoľvek, zápasu sa radšej na tiketoch vyhnite, zrejme si ušetríte nervy.

Trnava – Ružomberok (sobota o 17:00)

Ani jeden z nich nie je v pohode. Trnava kvôli známym problémom s fanúšikmi, ktorým sa nepáči fungovanie klubu, no treba povedať, že dobre nehrala už aj s nimi na tribúnach. Ružomberok sa tiež dostal do krízy, keď v ostatných štyroch ligových duelov získal len bod a tiež vypadol z pohára. Treba otvorene povedať, že do Trnavy sa v tejto sezóne chodí po body, čo dokázala polovica tímov, čo tam hrala, pričom ďalšie k nim ďaleko neboli. Ak nebude hrať Ružomberok vyslovene zle, prehrať by nemal. Domácim totiž budú chýbať nielen fanúšikovia, ale aj dôležití hráči. Za týchto okolností je väčšia hráčska kvalita a skúsenosť na strane hostí.

Náš tip:X2 neprehra hostí v kurze 1,66 na Tipsport.sk


 

Slovan – Podbrezová (nedeľa o 15:20)

Šláger tohto kola, ktorý môže mať na vývoj tohto ročníka výraznejší vplyv, ako si väčšina pred ním myslí. Slovan sa zdá sa rozbehol, pričom ak to potvrdí aj proti železnej Podbrezovej, tento fakt a zrejme aj stav bude neodvrátiteľný. To Horehronci už dvomi výhrami za sebou na spartakovských pôdach potvrdili, že ich výsledky nie sú náhodné a dostali sa do hry o pohárovú Európu. Základom ich úspechu je pevná obrana, ale teraz bude oslabená, keďže kapitán Kostelný sa vykartoval. Kľúčovým zrejme bude prvý gól, čo ukázal prakticky každý zápas Podbrezovej. Slovan to nebude mať ľahké, ale jeho individuálna kvalita hráčov v spojitosti s tým, že začínajú byť viditeľné v jeho hre ofenzívne vzorce, by mala priniesť gólový a tým aj víťazný efekt.

Náš tip:1 výhra domácich v kurze 1,55 na Tipsport.sk


 

Prešov – Žilina (nedeľa o 17:30)

Žilina je rozbehnutá, všetko jej hrá do karát, v ostatnom čase sa každý ligový zápas vyvíja podľa jej predstáv. Dá totiž prvý gól, tým si podmuruje sebavedomie a vyhrá. Takto sa to opakuje od prehry so Slovanom zápas čo zápas. Prešov má malú šancu ju zastaviť, zrejme by sa mu to podarilo len vtedy, ak by on otvoril skóre a ihrisko by bolo trochu horšie pripravené, čo by vyhovovalo viac jeho bojovným hráčom . No prakticky všetko ostatné hrá pre Žilinu. Tá si ide pre titul, pričom na takej ceste sa v súčasnom Prešove neprehráva.  

Náš tip:2 výhra hostí v kurze 1,55 na Tipsport.sk


 

Celkový kurz našich tipov: 8,06 na Tipsport.sk