Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (31.5.2011)

utorok, 31. máj 2011 18:15 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (31.5.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (31.5.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Lucho chce odísť

Zaujímavá správa prišla z francúzskej Ligue 1. Podľa vyjadrení predstaviteľov Olympique Marseille chce Lucho Gonzales v letnom transferovom období opustiť tento klub. Argentínsky stredopoliar  prišiel do Francúzska pred dvoma rokmi z portugalského FC Porto. Trhová hodnota tohto hráča by sa mala pohybovať okolo hranice 20 miliónov eur.

Dortmund si chce poistiť Kagawu

Čerstvý majster nemeckej Bundesligy Borussia Dortmund chce podpísať nový kontrakt s japonskou hviezdou mužstva Shinji Kagawom. Ten prišiel do tábora Borrusie minulý rok z klubu Cerezo Osaka a zdá sa, že v Nemecku zanechal vynikajúci dojem.

Zhirkov by sa chcel vrátiť do Ruska

Špekulácie prichádzajú opäť aj z Ostrovov. Nás zaujala predovšetkým tá z Londýna. Podľa najnovších správ anglických médií by ruský reprezentant Yuri Zhirkov rád opustil klub zo Stamford Bridge . Ruský „cár“ prišiel do Londýna v roku 2009 za 18 miliónov eur z CSKA Moskva, ale v tíme „The Blues“ sa výraznejšie nepresadil. V uplynulej sezóne dostával šancu len veľmi zriedkavo.

„Arsha“ zrejme zostane

Posledná správ prišla z Emirates Stadium. Už dávnejšie sme informovali o možnom odchode Andreya Arshavina z Wengerovho tímu. O ruského reprezentanta sa vraj intenzívne zaujímal Zenit, no muž s číslom 23 na drese zrejme ostane v Londýne. Ako sám uviedol chce zostať na severe Londýna a myslí si, že Arsene Wenger s ním ráta aj do budúcnosti.