Main Content

Ideálna zostava 14. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

utorok, 1. november 2016 12:47 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 14. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 14. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V šlágri kola zvíťazil Slovan a pozornosť prinieslo aj len tretie zaváhanie Žiliny v sezóne. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matej Slávik (Dunajská Streda) – Nový tréner DAC-u Csaba László ho postavil do brány namiesto Tofiloského a tento krok zatiaľ nemusí ľutovať. Slávik bol v zápase s Myjavou jedným z rozdielových hráčov. Za nerozhodného stavu výborným zákrokom vychytal Sládeka a v druhom polčase nedovolil domácim vyrovnať.  

Obrancovia

Marko Živkovič (Dunajská Streda) – Tento odchovanec Partizanu Belehrad dostal s príchodom nového trénera šancu, ktorej sa chytil. Priniesol oživenie do dunajskostredskej hry a na kopaniciach tiež pripravil víťazný gól, keď presným centrom našiel Štepanovského, ktorý nezaváhal.

James Lawrence (Trenčín) – Anglický defenzívny univerzál tentoraz vystužil stred trenčianskej obrany, kde si viedol veľmi dobre, veď pomohol k tomu, že hráči ViOn-u ani len nedokázali ohroziť bránu AS. Lawrence navyše rozbehol druhú gólovú akciu, keď umným pasom vysunul Kalua.

Kornel Saláta (Slovan) – Po trochu z jeho strany nepresvedčivom začiatku sezóny sa mu vracia forma, na čo zareagoval aj reprezentačný tréner, keď ho uprednostnil pred mladšími adeptmi na najcennejší dres. Proti Podbrezovej vyhral snáď všetky hlavičky, a to aj tie v pokutovom území súpera. Raz sa dokonca zahral aj na krídlo a ukázal kvalitný center.

Michal Sipľak (Michalovce) – Účastník MS do 17 rokov, ktorý v našej lige debutoval v drese Slovana, sa na ligových trávnikoch opäť objavil v drese Michaloviec a v ňom sa ukazuje v dobrom svetle. Defenzíve Zemplínčanov výrazne pomáha, čo sa ukázalo aj proti Senici, veď domáci nedostali gól ani vtedy, keď dohrávali v dvojnásobnom oslabení. 

František Kubík (Slovan) – V zostave Slovana bol presunutý o líniu nižšie, pričom odtiaľ je pre bránu súpera paradoxne nebezpečnejší. Proti Podbrezovej bol prakticky všade, stíhal útočiť a aj brániť. Gól dal z pozície hrotového útočníka, prvý pripravil z pozície krídla, neraz stihol byť aj posledný vzadu.   

Stredopoliari

Peter Štepanovský (Dunajská Streda) – Zmeny v základnej zostave Dunajskej Stredy po príchode nového trénera sa ho nedotkli, pričom urobil dôležitý krok k tomu, aby to tak aj zostalo. Na kopaniciach proti Myjave ukázal ochotu hrať a aj individuálnu kvalitu, pričom dosiahol víťazný gól duelu.

Reuben Gabriel (Trenčín) – Táto posila z konca letného prestupového obdobia sa Trenčanom začína vyplácať. Gabriel ukázal svoju silu proti Zlatým Moravciam-Vrábľom, keďže domáci hosťom takmer nič nedovolili a zápas kontrolovali. Navyše tento Nigérijčan strelil po rohovom kope kľúčový otvárací gól duelu.  

Joeri de Kamps (Slovan) – Vrátil sa po zranení, pričom po hodine hry musel ísť pre zranenie aj dole z trávnika, ale za ten čas Slovanu výraznou mierou pomohol k víťazstvu. Belasí s ním na trávniku v strede poľa mali jasnú prevahu a kontrolovali zápas. Navyše práve po jeho prenesení hry na Kubíka vznikla víťazná gólová akcia.

Samuel Kalu (Trenčín) – Mladý Nigérijčan pomohol Trenčínu k zaslúženému víťazstvu proti Zlatým Moravciam-Vrábľom. Domáci síce nehrali na krásu, ale čo je dôležitejšie efekt sa dostavil. Kalu neraz zamotal hlavy hosťujúcim obrancom. Sám sa síce nepresadil, ale má najväčšiu zásluhu na druhom góle.

Útočník

Aleksandar Čavrič (Slovan) – Srbský reprezentačný útočník do 21 rokov opäť potvrdil svoju dobrú formu. Proti Podbrezovej bol aktívny, za čo sa dočkal zaslúženej odmeny. Bol to práve Čavrič, kto strelil víťazný gól stretnutia, keď ukázal pohotovú koncovku a druhý presný zásah padol po jeho krídelnej akcii.