Main Content

Šéf Bayernu kritizuje kauzu Schweinsteiger, hovorí o takte a pochopení

streda, 2. november 2016 13:57 | Autor: Jakub Vaverka

Šéf Bayernu kritizuje kauzu Schweinsteiger, hovorí o takte a pochopení
Šéf Bayernu kritizuje kauzu Schweinsteiger, hovorí o takte a pochopení | zdroj: © TASR

Bastian Schweinsteiger patril v drese Bayernu Mníchov medzi najkvalitnejších stredopoliarov na svete. Prišiel jeho odchod do Manchestru United, následný príchod Mourinha na Old Trafford a prakticky nulová minutáž na ihrisku. „Basty“ ale nie je svojmu ex- klubu ľahostajný.

Bastian Schweinsteiger oplýva skúsenosťami, ktoré by mu mohla väčšina aktuálneho kádra Manchestru United len závidieť. Okrem toho, je fit a pripravený hocikedy nastúpiť. Portugalskému trénerovi Josému Mourinhovi na tom ale nezáleží, dal jasne najavo, že s „Bastym“ neráta a on svoj názor nezmení.

 Boli sme toho svedkami aj v minulosti, keď posadil v Reale Madrid na lavičku priam nedotknuteľného Ikera Casillasa. V dobrom  naňho nespomína ani Victor Moses z Chelsea, ktorému v A tíme nedal nikdy šancu. Nigérijčan teraz na Stamford Bridge žiari.

Do vzniknutej kauzy okolo Bastiana Schweinsteigera sa zapojil aj jeden z najmocnejších ľudí v európskom futbale, prezident Bayernu Mníchov Karl- Heinz Rummenigge. Rummenigge radí Schweinsteigerovi jediné- odchod. „Prajem mu, aby našiel riešenie čo najskôr, prestupové okno sa otvára už v januári. Vždy je ťažké zvládnuť generačnú výmenu. Malo by sa to však robiť s taktom a pochopením,“ prehovorila hlava Bavorov pre denník ​ Bild.

Diskusiám o správnosti Mourinhovho rozhodnutia nahráva fakt, že Manchester United je momentálne z formy, pričom drvivá porážka na pôde Chelsea (0:4) či bezgólová domáca remíza s Burnley (0:0) sú jasnými dôkazmi toho, že tím potrebuje nový impulz. V minulom ročníku Nemec nastúpil na 31 zápasov a United až do posledného kola bojovali o TOP 4.

 V posledných dňoch sa špekulovalo o možnom Schweinsteigerovom odchode do americkej Major League Soccer, dokonca sa objavili správy, že by sa mohol vrátiť do Bayernu a v pokoji dohrať kariéru. S pribúdajúcim časom je totiž stále viac a viac jasné, že v Manchestri United sa na ihrisko nedostane. Mourinhova tvrdohlavosť totiž býva neraz silnejšia, ako jeho logické zmýšľanie.