Main Content

Katalánske média: Lionel Messi je najväčším favoritom na zisk Zlatej lopty

štvrtok, 3. november 2016 12:00 | Autor: Jakub Vaverka

Katalánske média: Lionel Messi je najväčším favoritom na zisk Zlatej lopty
Katalánske média: Lionel Messi je najväčším favoritom na zisk Zlatej lopty | zdroj: © TASR

Hneď v úvode nového roka sa dozvieme meno najlepšieho futbalistu za rok 2016. Prvých šesť mesiacov to vyzeralo, že jasným favoritom na tento triumf bude Cristiano Ronaldo. Zlá forma portugalskej hviezdy v novom ročníku však vrátila do hry Lionela Messiho. Môže prekvapiť aj niekto ďalší?

Cristianovi Ronaldovi počas prvých šiestich mesiacov roku 2016 vyšlo takmer všetko. Real Madrid síce nevyhral domácu ligu ani pohár, avšak triumfoval v prestížnej Lige majstrov. Na reprezentačnej úrovni CR7 doviedol Portugalsko ako kapitán tímu k zlatu z Eura 2016. Trofejou z Francúzska sa rodák z ostrova Madeira zapísal medzi nesmrteľných.

Lionel Messi v tom čase oslavoval double s Barcelonou, ale nemohol prehryznúť obrovské sklamania. Najprv vypadnutie s Atléticom Madrid vo štvrťfinále Ligy majstrov a následne prehra vo finále Copa América s Čile. Zlatá lopta je individuálna trofej, ale ako veľmi dobre vieme, kolektívne úspechy sú kľúčom k jej získaniu.

Tento rok by to mohlo byť inak. Katalánsky denník Diario Gol tvrdí, že aktuálnym favoritom ankety organizovanej časopisom France Football je Lionel Messi. Rodák z argentínskeho Rosaria nechal zabudnúť na nepodarené leto, vyliečil sa zo zranenia a drží si kvalitnú formu. Góly dáva a aj ich pripravuje, pomáha Barcelone a Argentíne k dôležitým bodom.

Na druhej strane, Ronaldo skóroval iba sedemkrát v desiatich zápasoch novej sezóny, čo je vzhľadom na jeho schopnosti málo. K tomu treba prirátať pribúdajúce konflikty so spoluhráčmi či s trénerom Zidaneom. Samozrejme, víťaz Zlatej lopty nemusí vzísť len z tejto dvojice, avšak je  takmer isté, že šampiónom opäť bude Messi alebo CR7.

Ohroziť „nedotknuteľných“ by mohol reálne zrejme len Antoine Griezmann. Francúzsky futbalista síce skončil druhý ako na Eure, tak aj v Lige majstrov, avšak individuálne je momentálne minimálne na vyššej úrovni ako Cristiano Ronaldo. Pre niekdajšieho hráča Realu Sociedad ale úspechom bude aj prvá trojica. Ak by sme sa držali čisto individuálnych štatistík, víťazom Zlatej lopty by sa mal stať bombardér Luis Suarez.