Main Content

De Bruyne najväčším omylom Mourinha? Odchod z Chelsea neľutuje

štvrtok, 3. november 2016 11:57 | Autor: Jakub Vaverka

Kevin de Bruyne
Kevin de Bruyne | zdroj: © TASR

V živote každého trénera nadíde chvíľa, kedy neodhadne hráčov potenciál a časom sa ukáže, že urobil obrovskú chybu. V prípade Josého Mourinha by táto definícia dokonale sedela na belgického stredopoliara Kevina De Bruyneho.

Kevin De Bruyne, ktorý momentálne žiari v Manchestri City, bol súčasťou Chelsea v sezóne 2012/2013. Pod vedením Josého Mourinha sa ale dočkal iba troch štartov v modrom drese a putoval na hosťovanie do Nemecka, ktoré sa nakoniec zmenilo na trvalý prestup. KDB definitívne Stamford Bridge opustil v roku 2014. Dohodol sa na zmluve s Wolfsburgom.

V Bundeslige sa vypracoval na jedného z najlepších hráčov celej súťaže. Všimol si ho Manchester City, ktorý za jeho služby neváhal minulý rok zaplatiť 55 miliónov libier. „Vo svojej kariére som urobil niekoľko rozhodnutí a neľutujem žiadne z nich. Ani prestup do Chelsea. Nevyšlo to, chcel som hrať futbal. Nehral som, tak som odišiel,“ rozhovoril sa Belgičan pre magazín FourFourTwo.

De Bruyne prichádzal ako budúca hviezda z KAA Gent, no Portugalčan mu nedôveroval a staval káder na skúsenejších futbalistoch. Vzťah KDB s Mourinhom nikdy nepatril medzi ideálne. „Nemám poňatia a vôbec ma to nezaujíma,“ odpovedala opora Man City na otázku, prečo sa mu nepodarilo presvedčiť Mourinha, aby hrával. „Čakal som štyri mesiace, potom som sám sebe povedal, že by som chcel hrávať futbal každý týždeň. Tam som sa na ihrisko nedostal. Odchod bol preto logickou voľbou.“

De Bruyne podľa svojich slov nemá na kontroverzného trénera ťažké srdce. Súčasnosť ukazuje, že aktuálny tréner Manchestru United sa v jeho prípade výrazne mýlil. Či si to uvedomuje je témou na diskusiu, ale keď KDB skóroval v manchesterskom derby a pomohol City k trom bodom, mimika portugalského kouča bola veľavravná.