Main Content

Nešlo o peniaze. Sterling vysvetlil, prečo prestúpil do Manchestru City

štvrtok, 3. november 2016 11:50 | Autor: Jakub Vaverka

Raheem Sterling
Raheem Sterling | zdroj: © TASR

Prestup Raheema Sterlinga v lete 2015 do Manchestru City patril medzi najdiskutovanejšie udalosti vtedajšieho obdobia. Fanúšikovia Liverpoolu mu dodnes nevedia odpustiť a tvrdia, že išiel len za peniazmi. Anglický mladík nesúhlasí a má jasno v tom, prečo si vybral transfer do Manchestru.

V rozhovore pre ​Liverpool Echo Raheem Sterling vysvetlil, že na Etihad Stadium odišiel, aby mohol hrať s najlepšími hráčmi na svete. „Bolo to o hráčoch, ktorí tam boli. Mohol by som vymenovať desať alebo jedenásť futbalistov, ktorí tam boli na TOP úrovni. Ľudia ako Sergio Aguero, David Silva, či Yaya Touré,“ začal anglický reprezentant. „Pre mňa to bol najlepší spôsob, ako sa ďalej rozvíjať. Hrať s najlepšími. To je dôvod, prečo som sem prišiel.“

Sterlingove slová opäť nenechali chladnými fanúšikov Liverpoolu. The Reds boli síce v prestavbe, no pod vedením Brendana Rodgersa bojovali o majstrovský titul. Taktiež sa nedá tvrdiť, že by Luis Suarez, Coutinho či Daniel Sturridge nepatrili medzi svetové hviezdy. Rýchlik s jamajskými koreňmi však nad ponukou City neváhal ani chvíľu.

„Keď som bol mladší, videl som, ako sa tento klub pomaly rozvíja a chce dosahovať veľké veci. Keď som zistil, že sa o mňa zaujímajú, nerozmýšľal som. Chcem bojovať o trofeje ďalších desať rokov a neexistuje lepšie miesto, kde by som to mohol robiť.“

Sterlingove začiatky v City neboli ideálne, v minulom ročníku sa mu nedarilo podľa predstáv. Naplno žiari až po príchode španielskeho kormidelníka Pepa Guardiolu. „Minulý rok sa všetko zbehlo veľmi rýchlo, nemal som čas nad sebou rozmýšľať. Keď prestúpite, musíte si nájsť dom, zvyknúť si na mesto. Bolo toho na mňa viac. Nechcem sa však vyhovárať,“ prezrádza anglický reprezentant, ktorý patrí v tomto ročníku medzi opory Sky Blues.

„Toto je práca, ktorú chcem robiť, ktorú milujem. Uplynulý rok bol ťažký, ale to je minulosť,“ dodal.