Main Content

Kauza Róbert Mak: Jeho agent kritizuje slová trénera Kozáka!

štvrtok, 3. november 2016 12:12 | Autor: Filip Chudý

Kauza Róbert Mak: Jeho agent kritizuje slová trénera Kozáka!
Kauza Róbert Mak: Jeho agent kritizuje slová trénera Kozáka! | zdroj: © TASR

Reprezentačnému trénerovi Kozákovi sa nepozdáva prestup Maka do Zenitu Petrohrad, čo aj verejne povedal. Na jeho najnovšie slová reagoval hráčov agent Vengloš, ktorý poslal Kozákovi takýto odkaz.

Ján Kozák sa ešte pred úvodom kvalifikácie vyjadril na adresu prestupu Róberta Maka do Zenitu Petrohrad, že nevie kto mu to poradil, lebo on by mu taký prestup neodporúčal, keďže sa dá očakávať, že pred MS 2018 v Rusku budú preferovaní v zostave ruskí reprezentanti, aby sa pripravili na domáci svetový šampionát. V podobnom duchu sa reprezentačný tréner vyjadril opäť v pondelok, a to už nenechalo hráčovho agenta Juraja Vengloša chladným.

Kozák v pondelok na stretnutí s médiami k nominácii na novembrové zápasy okrem iného povedal aj toto: „Veľmi ma teší, že sa Mak presadzuje v ruskej lige, aj keď z hľadiska minutáže to až tak nie je, ešte neodohral ani jeden 90-minútový ligový zápas. Ukázalo sa, čo je mesiac v živote futbalistu. Na duel s Anglickom prišiel v zlom kondičnom stave po hernom výpadku a podal slabý výkon. Pozerám sa na to ako reprezentačný tréner, aj proti Slovinsku odviedol slabý výkon. Proti Škótsku bol skutočne kľúčovým hráčom a rozhodol. Čakám tak od neho viac, pretože disponuje kvalitou.

V minulosti som mu pomohol, keď bol v B-tíme Norimbergu, vytiahol som ho do reprezentácie, cez ktorú sa dostal do PAOK-u. Na základe výkonov v národnom tíme a Solúne sa prepracoval do veľmi silného klubu. Teším sa z toho, prestup som však neodporúčal, lebo jeho situácia v Zenite nie je taká, ako si predstavoval a ako si bude predstavovať. V konkurencii troch reprezentantov Ruska chystajúcich sa na MS to nebude mať ľahké. Môže podávať fantastické výkony, ale stále bude len žolíkom. Teraz je to dobré, pretože vyťaženosť klubu je obrovská. Treba ho však pripraviť, že môže prísť aj horšia situácia. Verím, že to dobré si opäť prenesie aj do národného mužstva.“

Na tieto slová Jána Kozáka reagoval hráčov agent Juraj Vengloš na stránke svojej agentúry csm-agency.sk, ktoré vám prinášame v plnom znení:

,,Nerád, ale musím reagovať na slová pána trénera Jána Kozáka, ktorý neustále spochybňuje správnosť prestupu Róberta Maka do Zenitu Petrohrad, jedného z najvýznamnejších ruských a európskych klubov. Musím brániť Róbertove rozhodnutie, ako aj moju robotu. Dovolím si povedať, že to bol dobrý a správny transfer.

Róbert si v lete z viacerých ponúk vybral Zenit Petrohrad, aj napriek tomu, že vedel, že v klube bude veľká konkurencia. Oveľa väčšia, aká bola v PAOK-u, alebo by bola v iných kluboch, kam mohol po majstrovstvách Európy prestúpiť. Nerozhodol sa ísť ľahšou cestou, ale vybral si náročnejšiu, prestup do Zenitu bol pre neho výzvou.

Faktom je, že vo veľkej konkurencií a pri pravidle, že na ihrisku môžu byť maximálne šiesti cudzinci, sa Robo presadil. Pravidelne nastupuje v základnej zostave, dáva a prihráva na góly. Určite si svoju pozíciu v klube nevybojoval preto, lebo boli iní hráči zranení.

Je prirodzené, že pri veľkom počte zápasov tréner obmieňa ofenzívnych hráčov a nechá ich aj odpočívať. Tak, ako sa to robí vo všetkých veľkých kluboch.

Robo si svoju vynikajúcu formu preniesol aj do slovenskej reprezentácie. Proti Škótsku bol jedným z najlepších hráčov na ihrisku. Nie je to však iba o tomto zápase. V každom stretnutí v drese Slovenska vydá zo seba maximum.

Neustále verejné spochybňovanie hráčovho prestupu do Zenitu mu určite nepridá na pohode. Myslím si, že táto komunikácia by mala prebiehať medzi trénerom a hráčom a nie na verejnosti. Bolo by skôr namieste podporiť Róberta, ktorý je momentálne vo výbornej forme.”