Main Content

Mourinho zaostril na mladý talent Atlética Madrid. V hre je 60 miliónov eur

štvrtok, 3. november 2016 17:19 | Autor: Timotej Gašper

Mourinho zaostril na mladý talent Atlética Madrid. V hre je 60 miliónov eur
Mourinho zaostril na mladý talent Atlética Madrid. V hre je 60 miliónov eur | zdroj: © TASR

Tréner Manchestru United plánuje v zimnom prestupovom období spevniť defenzívu „Red Devils“. Má ísť o hviezdneho obrancu z La Ligy, za ktorého je portugalský kouč ochotný zaplatiť astronomickú čiastku. So správou prišiel britský plátok Mirror.

Keď sa Jose Mourinho v lete ujal kormidla na Old Trafforde, každý očakával veľké nákupy. Prišiel Ibrahimovič, Mkhitaryan, rekordne drahý Paul Pogba a obranné rady posilnil talentovaný Eric Bailly.

„The Special One“ je podľa médií v zime opäť pripravený míňať veľké peniaze. Hlavným terčom jeho záujmu sa stal Jose Gimenéz, ktorý žiari v drese Altética Madrid.

Uruguajský reprezentant je členom madridského klubu od roku 2013, kedy prišiel z klubu Danubio za necelý jeden milión eur. Za tri roky robustný obranca výrazne herne napredoval a zaradil sa medzi najžiadanejších mladíkov na futbalovom trhu. 21-ročný defenzívny tank má napriek nízkemu veku v drese „Rojiblancos“ odohraných už 70 zápasov a ďalších 30 si pripísal v národnom drese.

Gimenéz je fyzicky aj technicky dobre vybavený, čo mu dáva predpoklady na rýchlu adaptáciu v anglickej Premier League. Plátok Mirror.uk uvádza, že Mourinho je z jeho hry fascinovaný a mladého Juhoameričana vidí ako idálnu možnosť pre doplnenie kádra.

Vedenie anglického veľkoklubu dôveruje rozhodnutiam portugalského trénera a podľa dostupných informácií mu bude ochotné poskytnúť mu vyše 60 miliónov eur, aby tento potenciálny prestup zrealizoval. S týmto obchodom však môže byť veľa problémov, keďže Atlético sa svojho klenotu neplánuje vzdať.

Správu priniesol portál 101greatgoals.com.