Main Content

Analýza 15. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 11,18

piatok, 4. november 2016 10:31 | Autor: Filip Chudý

Analýza 15. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 11,18
Analýza 15. kola Fortuna ligy. Zostavili sme tiket s kurzom 11,18 | zdroj: © TASR

Do troch dní je roztiahnuté ďalšie ligové kolo, v ktorom je na pláne viacero veľmi dôležitých zápasov. My sme sa pozreli na to, ako by tie mohli dopadnúť z tipérskeho pohľadu.

Podbrezová – Trenčín (piatok o 17:00)

Veľmi dôležitý duel pre obe strany, no hlavne pre Trenčín. Ten má ideálnu šancu sa vrátiť do boja o pohárovú Európu, keďže ak na Horehroní zvíťazí, stráca na železiarov len päť bodov, no ak prehrá, tak až 11, čo je podstatný rozdiel. Trenčania vyhrali dva zápasy za sebou, ale tiež treba povedať, že neoslnili a ich výhry boli spôsobené z veľkej časti aj nemohúcnosťou súperov. Podbrezová v minulom kole so Slovanom prvýkrát v sezóne dostala dva góly, ale to nič nemení na tom, že defenzíva je aj naďalej jej veľká zbraň. V ostatných zápasoch oboch mužstiev nepadalo veľa gólov. Že padnú maximálne tri sa javí ako tutovka (kurz 1,18), no aj tip na maximálne dva góly vôbec nemusí byť márny.

Náš tip: padnú 0-2 góly v kurze 1,60

Ružomberok – Myjava (sobota o 17:00)

Bývalý tréner Myjavy Norbert Hrnčár privíta svojich bývalých zverencov, ktorých dokonale pozná, čo je jeho výhoda. Tou by malo byť aj to, že kopaničiari už dvakrát za sebou prehrali, navyše v domácom prostredí. Ružomberok mal predtým ešte neúspešnejšiu sériu, ale pretrhol ju v Trnave. Bude to súboj susedov v tabuľke, ktorý môže niečo viac napovedať po boja o pohárovú Európu. Ťažko sa predpovedá, ale ak si pomôžeme vzájomnými zápasmi, v nich už 10-krát za sebou padol v prvom polčase minimálne gól, čo by sa mohlo zopakovať.

Náš tip: padne 1 gól a viac v prvom polčase v kurze 1,29

Senica – Prešov (sobota o 17:00)

Seničania už deväť ligových zápasov za sebou nevyhrali, k čomu treba ešte pripočítať aj vypadnutie v pohári s Veľkými Ludincami. Táto negatívna séria ich dostala do zóny ohrozenia, pričom ak prehrajú aj proti Prešovu, východniari ich predbehnú v tabuľke. V lepšej pohode je určite Prešov, ktorý neprehral už štyri ligové stretnutia za sebou, keď ho nedokázala pokoriť ani Žilina, pričom neprehral ani v Trenčíne. A ak si udrží súčasnú fazónu, nemusel by prehrať ani na Záhorí. Najlogickejším rezultátom sa javí remíza (kurz 3,40), ale hosťujúci Ashiru má fazónu, preto odporúčame poistenie X2.

Náš tip: X2 neprehra hostí v kurze 1,78

Michalovce – Zlaté Moravce-Vráble (sobota o 17:00)

Ak pripočítame aj pohárové zápasy, Zlaté Moravce-Vráble prehrali už sedemkrát za sebou. No čo je ešte horšie, v ostatnom čase hrajú až príliš odovzdane, výsledková deka sa proste na nich prejavila. Proti nim hrá aj to, že musia, pretože súperi nad nimi začali zbierať body. Michalovce si idú svoje a hlavne v domácom prostredí sú silné, veď v tabuľke domácich stretnutí sú tretie. Ich najbližší súper je pre zmenu v tabuľke vonkajších zápasov posledný. Za týchto okolností by mali vyhrať domáci (kurz 1,55), ale je tu ale. Chýbať im totiž pre trest bude mozog mužstva Igor Žofčák, ktorý výraznou mierou pomohol k predchádzajúcim domácim triumfom. Keďže sa bude hrať na ťažkom teréne a obaja nevynikajú streleckou produktivitou, radšej ako jednotku skúste dať na tikety to, že padnú maximálne dva góly.

Náš tip: padnú 0-2 góly v kurze 1,60

Slovan – Dunajská Streda (nedeľa o 15:20)

Belasí sa rozbiehajú, ale to sa dá povedať aj o Dunajskej Strede, hoci tá to bude musieť ešte potvrdiť. Bude to súboj aktuálne jediných dvoch zahraničných trénerov na ligových lavičkách. Hosťujúci László po nástupe prekopal zostavu, domáci Vukomanovič už pomaly nachádza jej ideálne zloženie. Pre Slovan to nebude ľahký zápas, keďže DAC už nehrá naivne, ako pred pár týždňami. Lenže má väčšiu hráčsku kvalitu, pričom ak dokázal dať góly Podbrezovej, mal by ich dať aj Dunajskej Strede (kurz 1,43 na minimálne dva). Ak to navyše zoberieme z historického hľadiska, DAC na pôde Slovana nevyhráva, väčšinou prehráva, pričom by sa to malo zopakovať aj teraz.

Náš tip: 1 výhra domácich v kurze 1,33

Žilina – Trnava (nedeľa o 17:30)

Trnava je v kríze, ani nie tak výsledkovej a hernej, ako vnútroklubovej. Teraz vlastne môže byť rada, že hrá vonku, pretože tam by ju fanúšikovia podľa vlastných slov povzbudzovať mali, čo môže zohrať svoju úlohu. No aj tak je favoritom zápasu Žilina. Tá je rozbehnutá, hoci v Prešove bolo nakoniec rada aj za remízu. Ale teraz sa vracia na svoju umelú trávu, kde stratila len dva body, čo hrá v jej prospech. Trnava síce vie v Žiline zahrať, čo neraz v minulosti dokázala, otázkou je len to, či na to dokážu nadviazať aj jej súčasní hráči. Šancu majú asi len vtedy, ak dajú prvý gól, ale v Žiline ho nedal v tejto sezóne ešte nikto.

Náš tip: 1 výhra domácich v kurze 1,43

Celkový kurz našich tipov: 11,18