Main Content

Luis Suarez priznal nafilmovaný pokutový kop proti Manchestru United

piatok, 4. november 2016 13:27 | Autor: Jakub Vaverka

Luis Suarez priznal nafilmovaný pokutový kop proti Manchestru United
Luis Suarez priznal nafilmovaný pokutový kop proti Manchestru United | zdroj: © TASR

Či sa to futbalovým fanúšikom páči alebo nie, filmovanie je súčasťou futbalu. Nešportový prejav hráčov za cieľom získať pre svoj tím výhodu sa objavuje v každej lige. Na jeden moment filmovania spomína útočník Luis Suarez a otvorene ho priznáva.

Bývalý útočník Liverpoolu Luis Suarez priznal, že jeho niekdajší spoluhráč Daniel Sturridge nafilmoval pád v šestnástke proti Manchestru United v roku 2014. The Reds zdolali United na Old Trafford v spomínanom zápase 3:0. Obranca Devils Nemanja Vidič bol vylúčený.

„Určite si nemyslím, že sme mali mať za zákrok na Sturridgea pokutový kop. Hodil sa o zem. Bolo to však kvalitné filmovanie, dokonca aj ja som si myslel, že sa malo pískať,“ cituje denník Daily Mail slová "El Pistolera", ktorý o incidente prehovoril vo svojej biografii.

Suarez skóroval v drese Liverpoolu 63 gólov v 72 zápasoch a nechal dokonale zabudnúť na svojho predchodcu Fernanda Torresa. V ročníku 2013/2014 vytvoril so Sturridgeom a Sterlingom útočné trio SSS, ktoré LFC doviedlo k druhému miestu v lige.

Trojgólová výhra na ihrisku Manchestru United patrila medzi udalosti sezóny. Nebyť ale nesprávneho rozhodnutia rozhodcu, pokutový kop by sa nepískal a Vidič by nebol vylúčený. „Keď som videl opakovaný záber, uvedomil som si, že Daniel bol asi meter od Vidiča. Neskôr som mu povedal, nech si predstaví, čo by nastalo, keby som niečo také urobil ja. On mi povedal, že cítil dotyk a začal sa smiať,“ prezradil Uruguajčan.

VIDEO: Simulovanie Stirridgea